Româncă din Italia, stoarsă de peste 30.000 de euro de un fals polițist sub acoperire

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un italian în vârstă de 41 de ani, un escroc în serie care a fost arestat în ultimele săptămâni după ce a înșelat un preot din Trapani, și-a încercat din nou norocul. De data aceasta victimă a fost o româncă, de la care a luat peste 30.000 de euro.

Giorgio Covato a dat o nouă lovitură, pretinzând din nou că este un polițist "sub acoperire". În cea mai recentă încercare, el și-a însușit rolul unui polițist "sub acoperire" de la Serviciul Procuraturii din Palermo. Covato ar fi înșelat o româncă de la care a obținut 32.000 de euro.

Noul ordin de arestare a venit din partea procurorului din capitala siciliană, la cererea Parchetului local, care a emis o măsură preventivă pentru fraudă, utilizare necorespunzătoare a cardurilor de credit și de plată, spălare de bani, uzurpare de persoană și furt calificat.

Faptele datează din februarie 2021, când Covato a reușit să abordeze o femeie româncă la Foro Italico din Palermo, făcând-o să creadă că este polițist și că a intervenit pentru a împiedica un bărbat să o molesteze. În realitate, nu era nimeni acolo, iar Covato s-a folosit de acest șiretlic pentru a pregăti încă o înșelătorie.

Româncă din Italia, stoarsă de peste 30.000 de euro de un fals polițist sub acoperire 

 

Bărbatul, originar din Scicli (provincia Ragusa), a reușit să ia legătura cu femeia, prezentându-se drept polițist sub acoperire, și chiar a reușit să fie găzduit de victimă. Românca, având încredere în el, i-a mărturisit că intenționează să-și cheltuiască economiile pentru a-și cumpăra o casă. Covato, în acest moment, i-a sugerat să apeleze la mama sa fictivă, inventând că aceasta se ocupa cu intermedieri financiare și imobiliare.

Acesta a fost pretextul perfect pentru a face rost de o sumă mare de bani prin deschiderea mai multor conturi de jocuri de noroc la o companie de pariuri sportive.

Covato a mai fost acuzat în trecut și de furtul unor fețe de masă, a unei verighete și a unui colier de aur.

Ordinul de arestare a ajuns la Covato în închisoarea Ragusa, unde se află din luna februarie pentru o altă escrocherie comisă, în timp ce se afla în arest la domiciliu, la rectoratul bisericii Cristos Rege din Valderice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel