Român venit din Italia: „Nu vă faceți griji că vă bagă la carantină! Vii și stai în casă dacă știi că n-ai nimic?“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

F., un român venit din zona Treviso, Italia, le povestește membrilor unui grup de români din Peninsulă experiența sa la venirea în țară. El îi „încurajează“ pe conaționalii săi să nu se teamă de carantină.

„Nu vă faceți griji că vă bagă la carantină. Eu azi dimineață am plecat din Treviso către București și înainte să urci în avion îți va da o foaie să o completezi până când ajungi în țară. Foaia ți-o va cere la vamă, când îți cere actul de identitate. După ce treci de ei, sunt 2 persoane care îți vor pune un aparat pe frunte și îți va zice să stai acasă pentru 14 zile. Dar acum, sincer, cine stă acasă? Vii în țară și stai acasă dacă știi că nu ai nimic?“, scrie românul pe un grup de Facebook, arătând și chestionarul pe care l-a avut el de completat.

Amintim că o cursă aeriană care venea de la Treviso a fost oprită pe Aeroportul Tmișoara, diminică, după ce autoritățile au decis să fie oprit la sol pentru o dezinfecție de urgență. Măsura a fst luată după ce o femeie a sunat la 112 să întrebe autoritățile dacă fiica ei care a vizitat provinciile din nordul Italiei este în pericol. Femeia a menționat că fiica a aterizat de puțin timp pe aeroport cu o cursă care venea de la Milano-Bergamo.

(w670)

„Nici măcar adresa nu ti-o cer...dacă o persoană nu merge la adresa de buletin...și ăștia ce nu respectă regulile pot să spun că sunteți fără simț..să vă fie rușine“, îi răspunde Mihaela. 

„DAR ESTI SICURA CĂ NU AI NIMIC????PURĂ INCONȘTIENȚĂ!!!!Cu familia ta faci ce vrei dar pui in pericol si pe altii. NU AI DREPTUL!!!!!!!“, îi spune Anda.

„Chiar as vrea sa vad un bătrânel sa completeze o foaie scrisa în engleza! Ce naiba n au tradus o pe înțelesul tuturor?! Ma mir ca nu e în chineza!“, este de părere Dana.

„Nu esti intreg la minte nu te gandesti la amarata aia de tara si la cei apropiați la ce riscuri ii expui nu am cuvinte voi chiar nu ganditi!!!!!!“, îi săspunde Dana.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel