Român vaccinat cu doze diferite. Cum s-a produs eroarea

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat din Gorj a fost injectat, din greșeală, cu un vaccin Moderna. Prima doză pe care o primise în urmă cu 21 de zile fusese cu vaccin Pfizer. Acum, bărbatul este ținut sub observație deoarece nimeni nu știe dacă utilizarea ambelor vaccinuri poate provoca probleme medicale.

Autoritățile confirmă că eroarea s-a produs într-un centru de vaccinare din județul Gorj. Bărbatul a încurcat cabinetele medicale și ar fi oferit informații greșite asistentei medicale.

„S-a prezentat la centrul de vaccinare o familie (...) Soția a intrat în cabinetul pentru rapel, iar soțul a intrat în cabinetul pentru prima doză Moderna. Asistenta zice că l-a întrebat dacă este la prima doză, el a spus că da, ulterior a venit adeverința și s-a văzut greșeala (...) La intrare s-a făcut un chestionar, acolo scrie rapel. În prezent, se fac verificări, luăm declarații”, a declarat Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, la Antena 3.

Citeşte şi: Se pot combina două doze de la vaccinuri diferite la acelaşi pacient? STUDIU lansat de Universitatea Oxford

Autoritățile anunță că pacientul este ținut sub observație.

„Pacientul este sub observație. La început a fost ținut sub observație de un medic. El este bine, acum este acasă. Se vorbește cu el la telefon, nu este nici o problemă acum”, a precizat Narcis Stoian.

Specialiștii spun că nu există studii care să stabilească eventualele probleme medicale care ar putea să apară din cauza utilizării a două doze diferite de vaccin anti-Covid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel