Român urmărit de autorităţile britanice pentru proxenetism şi agresiune sexuală, prins de poliţişti la Buzău

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Gherăseni, urmărit de autorităţile britanice pentru proxenetism şi agresiune sexuală, a fost prins de poliţiştii din judeţul Buzău, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Potrivit sursei citate, în ziua de 17 noiembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău, împreună cu cei de la Postul de Poliţie Gherăseni, au desfăşurat activităţi pentru depistarea unui bărbat, pe numele căruia Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti emisese un mandat de aducere.

Român urmărit de autorităţile britanice pentru proxenetism şi agresiune sexuală, prins

 

'Tânărul în vârstă de 26 de ani, din comuna Gherăseni, era urmărit la nivel internaţional de către autorităţile judiciare din Marea Britanie, împotriva lui fiind emis mandat european de arestare pentru comiterea mai multor infracţiunilor de proxenetism şi agresiune sexuală', se arată într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Curţii de Apel Ploieşti pentru continuarea procedurilor în vederea predării către Marea Britanie, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă de la IJP Buzău. 

Vezi mai departe

„OZN“ - unul dintre cei mai periculoși fugari, celebru pentru dispariţiile şi cruzimea sa, capturat de autoritățile din Italia într-o frizerie

 

Autorităţile italiene au anunţat sâmbătă arestarea în Tirana a unui fugar albanez periculos, identificat drept Ilir Paja, autor al mai mult omucideri şi celebru pentru dispariţiile sale, care i-au adus porecla de ''OZN'', transmite EFE. 

Paja, în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat în Italia la 24 de ani şi 4 luni de închisoare pentru mai multe crime - el comiţând crime şi în Germania - şi era unul dintre cei mai căutaţi criminali la nivel internaţional, a informat Poliţia italiană într-un comunicat.

Operaţiunea care a dus la arestarea sa a fost denumită ''Dangerous'' şi a presupus colaborarea forţelor de poliţie din Italia şi Albania.

Criminalul albanez a fost reţinut joi, la Tirana, în timp ce-şi aranja barba într-o frizerie din capitala Albaniei care în ultimele zile s-a aflat sub stricta supraveghere a autorităţilor care ştiau că Paja nu ratează niciunul dintre ritualurile sale de frumuseţe la bărbier, se menţionează în comunicatul poliţiei.

În Italia, Paja este faimos pentru evadările sale rocamboleşti din mai multe închisori. De exemplu, ultima oară când s-a făcut nevăzut a fost în 2007, când a reuşit să iasă din ambulanţa care îl transporta la un alt penitenciar. Cu acea ocazie, Paja a reuşit să determine oprirea ambulanţei simulând un leşin, iar când gardianul s-a apropiat de el, l-a pus la pământ după ce l-a lovit repetat cu capul în plină figură, a reuşit să se dezlege de targă, să deschidă uşa ambulanţei şi să dispară în pădurile din zonă. Şi asta, în pofida faptului că era desculţ şi avea o mână ruptă, aminteşte poliţia italiană.

Anchetatorii îl consideră un psihopat, capabil de orice violenţă. De altfel, Paja ''se distra'' pe seama prostituatelor din Roma din reţeaua sa de proxenetism pe care le obliga să se transforme în ţinte umane în timp ce el trăgea asupra lor, ratându-le ''la mustaţă'', potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel