Român ucis pe trecerea de pietoni în Italia. Familia îl plânge pe Marian Vornicu

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Două accidente mortale la Roma în ultimele patru ore: Un român și un ecuadorian s-au stins din viață  / Foto: Unsplash
Două accidente mortale la Roma în ultimele patru ore: Un român și un ecuadorian s-au stins din viață / Foto: Unsplash

Sfârșit tragic pentru Marian Vornicu, de naționalitate română, care a murit în urma unui accident rutier grav. Scuteristul care l-a acroșat a fost grav rănit, de asemenea.

Românul a fost călcat de un scuter și, imediat după aceea, de o mașină. Aruncat de pe o parte pe alta a drumului, Marian a murit pe loc. Marian Vornicu, în vârstă de 52 de ani a murit în urma impactului, ieri la prânz, pe Via di Casetta Mattei.

Bărbatul locuia în apropiere de locul accidentului. El este al 44-lea deces rutier în Roma și în provincia sa de la începutul anului 2023. Un masacru care riscă să fie fără precedent, având în vedere că în 2022 bilanțul general - neoficial - era de 160.

Românul trecea neregulamentar strada


Poliția municipală investighează dinamica celor întâmplate. Marian traversa strada neregulamentar, fiind în apropierea trecerii de pietoni când a fost lovit de un tânăr de 18 ani care conducea un scuter Honda Sh 125.

Bărbatul de 52 de ani a fost împins pe contrasens exact în momentul în care venea un Fiat 600 condus de un pensionar de 87 de ani, care nu a putut să-l evite. Din nefericire, ajutorul martorilor și al cadrelor medicale de pe o ambulanță Ares 118 a fost inutil. Românul a murit pe loc.

Șoferul scuterului a fost rănit grav, de asemenea

 

Tânărul de 18 ani a fost rănit grav, dar nu i-a fost pusă viața în pericol. Acesta a fost transportat în schimb la Spitalul Aurelia, unde a intrat în cod roșu. La fel ca și băiatul, a ajuns la Urgențe și șoferul mașinii, amândoi fiind supuși testului de alcoolemie și celui anti droguri.

Amândoi ar putea fi cercetați pentru omucidere rutieră, cel puțin în așteptarea rezultatelor autopsiei programate în zilele următoare la Institutul de Medicină Legală de la Policlinico di Tor Vergata. Poate că examinările vor stabili dacă bărbatul de 52 de ani murise deja după impactul cu scuterul sau dacă a murit pentru că a fost călcat de mașină.

Strada pe care a avut loc accidentul a fost închisă pentru investigații

 

Între timp, poliția municipală ar putea achiziționa imaginile camerelor de luat vederi amplasate la înălțimea Via dei Barbo, dar și cele care filmează tronsoanele de drum înainte și după locul accidentului. Astfel vor putea verifica comportamentul celor trei persoane implicate în incident și, eventual, dacă au existat alte persoane care ar fi putut avea un rol și o anumită responsabilitate în accident.

Drumul dintre Vicolo del Conte și Via dei Carafa a fost închis timp de câteva ore pentru a permite poliției municipale să își desfășoare investigațiile, conform presei străine.

Decesul românului urmează, la mai puțin de 24 de ore, celui al lui Yassine Zekri, un mecanic marocan de 41 de ani care a murit marți după-amiază în Settecamini. Bărbatul conducea un scuter când a fost implicat într-un accident cu șoferul unui autoturism, în vârstă de 69 de ani, în via delle Case Rosse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel