Român prins în flagrant când încerca să instaleze dispozitive de skimming într-o benzinărie în Belgia. Riscă o pedeapsă severă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
RRomân prins în flagrant când încerca să instaleze dispozitive de skimming într-o benzinărie în Belgia. Riscă o pedepsă severă / Sursa foto: freepik.com
RRomân prins în flagrant când încerca să instaleze dispozitive de skimming într-o benzinărie în Belgia. Riscă o pedepsă severă / Sursa foto: freepik.com

Un român în vârstă de 35 de ani riscă o pedeapsă de doi ani de închisoare și o amendă de 2.000 de euro după ce a fost prins încercând să instaleze echipamente de skimming la terminalele de plată dintr-o benzinărie în Veurne, Belgia. Acesta primise ordin de la o grupare infracțională.

Incidentul a avut loc pe 1 august anul trecut, când indivizii suspectați, printre care și românul, au fost observați de un tehnician care trecea prin zonă. Acesta a observat intervenția neautorizată la terminalul de plată și a alertat imediat autoritățile. 

Împreună cu un însoțitor, românul în vârstă de 35 de ani era angajat de o bandă infracțională care instala dispozitive de skimming la terminalele de plată. 

Doi ani de închisoare și o amendă de 2.000 de euro pentru faptele românului

 

"Prin intermediul imaginilor de pe camerele de supraveghere, aceștia au putut vedea doi suspecți, printre care și românul, D.B. Aceștia conduceau camionul său cu număr de înmatriculare românesc și se putea vedea clar cum a plasat echipamentul. Acest lucru le-a permis să îl caute rapid și să îl aresteze în aceeași zi.

În plus, acesta purta în continuare aceleași haine care puteau fi văzute în imaginile de pe camerele de supraveghere și avea, de asemenea, o unghie albastră vizibilă. Cu toate acestea, el a negat totul la început, încurcând poveștile de mai multe ori înainte de a mărturisi.

Pe telefonul său mobil au fost găsite, de asemenea, diverse instrucțiuni și videoclipuri cu privire la modul de amplasare a echipamentului. În cele din urmă, românul a mărturisit că urma să primească 20 de euro pe tranzacție. Cerem doi ani de închisoare și o amendă de 2.000 de euro.", a spus procurorul conform presei străine. 

Sentința va fi pronunțată la 5 martie.


Românul ar fi avut dificultăți financiare din cauza soției sale bolnave 

 

În cadrul procesului, avocata lui D.B., Nadia Lorenzetti, nu a negat faptele, recunoscând că acesta a fost implicat în acțiunile ilegale. Cu toate acestea, ea a argumentat că clientul său a fost doar un pion într-un joc mai mare, fiind manipulat și exploatat de către o grupare criminală.

"A existat o anchetă amănunțită care a arătat că acesta a fost singurul fapt", a pledat ea.

"Acel om a fost doar un prost care a fost de acord cu povestea acelei bande criminale. Și, mai mult decât atât, a eșuat apoi în plasarea acelui echipament, motiv pentru care a primit toate acele explicații prin intermediul telefonului mobil. Între timp, el a stat în închisoare timp de șapte luni pentru această singură infracțiune și nu și-a văzut familia în tot acest timp.

Își dă seama cât de greșit a fost ce a făcut și are multe regrete. A făcut-o pentru că avea dificultăți financiare din cauza bolii soției sale, dar realizează mai bine decât oricine că infracțiunea nu l-a ajutat absolut deloc.", mai spune avocata românului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel