Român prins cu o legitimaţie falsă de procuror. A primit 11.000 euro în schimbul unei promisiuni

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
politist roman
politist roman

Procurorii DNA din Constanţa au reţinut un bărbat pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă, acesta fiind acuzat că a primit de la o persoană 11.000 euro în schimbul promisiunii că va interveni la procurori pentru a obţine soluţii favorabile în două dosare.

11.000 euro în schimbul unei promisiuni. Sumă obţinută de un ROMÂN, care se dădea drept procuror 

 

De altfel, bărbatul a fost prins, joi, cu o legitimaţie falsă de "procuror şef birou". Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada mai - 30 iulie 2020, inculpatul ar fi pretins şi ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 11.000 euro (în două tranşe de 5.000, respectiv 6.000 euro) în schimbul influenţei pe care ar fi afirmat că o are asupra unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia şi DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa.

Concret, inculpatul ar fi promis că îi va determina pe aceştia să dispună soluţii favorabile faţă de martor în două cauze în care acesta este cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei şi a uneia de tăinuire.

DNA precizează că, în data de 30 iulie, cu ocazia constatării infracţiunii flagrante, asupra inculpatului, pe lângă suma de 6.000 euro, a mai fost găsită şi o legitimaţie falsă de "procuror şef birou", folosită pentru a-i întări convingerea martorului că este magistrat şi implicit că influenţa sa ar fi una reală, transmite Agerpres. Inculpatul urmează să fie prezentat, vineri, Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel