Român prins adunând lemne din pădure, bătut și băgat în portbagaj de un polițist: Victima, obligată să bea 50 de căni cu apă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un nou caz cu acuzații de tortură zguduie Poliția Română. Un agent din județul Sibiu ar fi bătut fără milă un bărbat pe care îl prinsese la furat și pe care l-a băgat apoi în portbagaj.

Prins la furat de polițist, tânărul ar fi ajuns victimă a torturii, acuză procurorii. Polițistul l-ar fi bătut în mod nejustificat, după care l-ar fi băgat în portbagaj și l-ar fi dus la secție. 

„A oprit un polițist, m-a chemat la el. A rupt o bâtă, apoi a început să mă bată acolo, în pădure. I-am spus că nu sunt hoț, că am venit în pădure să iau lemne, că n-am cu ce face focul, că am copila mică. Am venit să adun uscături, nu să tai copaci. Mi-a zis să nu mai scot niciun cuvânt. M-a bătut, apoi m-a băgat în portbagaj.

(...) M-a amenințat cu pistolul, că mă omoară, că mă împușcă și că mă aruncă din mașină, apoi m-a dus la secție, la postul din Orlat. A mai bătut un alt om în pădure, dar pe el l-a lăsat acolo zăcând”, povestește tânărul despre ce s-a întâmplat în ianuarie.

Tot el susține că polițistul l-a fi obligat să bea cincizeci de căni cu apă și că l-a bătut cu o bâtă de baseball, potrivit Ora de Sibiu.

Bărbatul a povestit pe atunci, pentru Ora de Sibiu, că agentul l-a băgat în portbagaj, după care l-a dus la secția de poliție din Orlat. Acolo, potrivit acestuia, tortura a continuat. Omul a spus că polițistul l-ar fi obligat să bea cincizeci de căni cu apă și că l-a bătut cu o bâtă de baseball.

Român prins la furat a fost bătut și băgat în portbagaj

 

„M-a dus la secție și m-a pus să beau 50 de căni cu apă că dacă nu mă bate. Le-am băut pe toate, dar tot m-a bătut. I-am spus că nu am mâncat nimic, că nu pot să beau atâta apă și că vomit și mi-a spus să înghit voma. Apoi m-a pus în genunchi și a început să dea cu o bâtă de baseball în mine”, a mai spus sibianul de 24 de ani.

Agentul de poliție din Orlat este cercetat pentru săvârșirea a mai multe infracțiuni, printre care tortură, privare de libertate, luare de mită, abuz în serviciu, șantaj și complicitate la furt. La locul de muncă și la locuințele acestuia au avut loc  percheziții.

„În cadrul dosarului cu nr. 614/P/2020 s-au efectuat cercetări penale faţă de un agent de poliţie din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Orlat, jud. Sibiu, sub aspectul săvârşirii a 6 infracţiuni de luare de mită, o infracţiune de complicitate la furt, o infracţiune de șantaj, o infracţiune de instigare la abuz în serviciu, 4 infracțiuni de abuz în serviciu,  o infracţiune de uzurpare a funcției, 2 infracţiuni de purtare abuzivă, o infracţiune de purtare abuzivă, o infracţiune de tortură, o infracţiune de lipsire de libertate în mod ilegal, şi respectiv 2 infracţiuni de instigare la fals intelectual, toate cu aplicațiunea art. 38 alin. 1 C.pen., privind concursul real de infracțiuni”, informează prim procurorul Ion Veştemean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorii din Sibiu nu au luat nicio măsură preventivă în cazul polițistului, care este cercetat în libertate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel