Român periculos, căutat pentru implicarea într-o tentativă de omor, arestat în Spania. Bărbatul este liderul unei grupări infracționale

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Poliția Națională din Almería a reușit să aresteze un fugar român căutat pentru presupusa sa implicare într-un caz de omucidere.

La sfârșitul lunii ianuarie, Poliția Națională din Roquetas de Mar (Almería) a reușit să pună mâna pe un fugar român căutat pe baza unui mandat european de arestare și predare. Bărbatul, considerat extrem de periculos, este acuzat de implicare într-o tentativă de omor și a fost supus unui mandat emis de Tribunalul Central de Instrucțiune numărul 4 din Madrid.

Operațiunea de capturare a fost desfășurată de două grupuri ale Brigăzii Provinciale de Poliție Judiciară din Almería, iar individul în cauză a fost identificat drept liderul unui grup infracțional. Acesta este acuzat de plănuirea unei tentative de omor, având în posesie o armă de foc și supraveghind desfășurarea "actului". Cu toate acestea, victima a reușit să supraviețuiască atacului. 

Cum a reușit să se ascundă 

Potrivit polițiștilor, bărbatul arestat și-a schimbat radical înfățișarea pentru a evita recunoașterea în bazele de date ale autorităților. Mai mult, el și-a redus semnificativ relațiile sociale, fâcând mai grea identificarea și localizarea sa.

Citește și: Un român care falsifica bancnote de 100 euro, prins în Grecia, sub o identitate falsă

Grupurile IV și V din Almería au desfășurat diverse dispozitive de supraveghere în zona Roquetas de Mar, unde a fost în cele din urmă localizat fugarul. Acesta a fost prins în municipiu, iar procedurile polițienești au fost trimise către Instanțele Centrale de Investigație ale Tribunalului Național din Madrid, organul competent pentru astfel de acțiuni internaționale.

Autoritățile vor continua să investigheze cazul pentru a aduce justiție acest caz de criminalitate organizată.

------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel