Român oprit la frontieră cu o maşină declarată furată în Spania şi Germania. Ce le-a spus poliţiştilor

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Politia de Frontiera
sursa foto: Politia de Frontiera

Poliţiştii de frontieră de la Albiţa au descoperit şi reţinut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Toyota C-HR care apărea în bazele de date ca fiind furat din Spania, iar certificatul de înmatriculare al acestuia figura ca fiind furat din Germania.

''În data de 11 iulie, în jurul orei 9,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei D.M., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism marca Toyota C-HR, an de fabricaţie 2018, înmatriculat în Germania. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Spania, iar certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul marca Toyota C-HR figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru folosirea ca probă în cadrul procedurilor penale, semnalare introdusă de autorităţile din Germania'', precizează ITPF Iaşi.

Citeşte şi: Surpriza unui român care a închiriat o maşină din Grecia. Figura ca probă într-un proces din Cehia. Ce a păţit când a încercat să intre în România

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că, la rugămintea unei cunoştinţe, cetăţean al Republicii Moldova, a achiziţionat autoturismul în cauză din Germania, achitând suma de 13.500 de euro, şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu, informează sursa citată.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 70.000 de lei, şi certificatul de înmatriculare au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel