Român, hoț de mașini agricole în Danemarca, arestat prevenitiv: prejudiciu de peste 200.000 de euro

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Român, hoț de mașini agricole în Danemarca, arestat prevenitiv, prejudiciu de peste 200.000 de euro. Sursa - pixabay.com
Român, hoț de mașini agricole în Danemarca, arestat prevenitiv, prejudiciu de peste 200.000 de euro. Sursa - pixabay.com

Un român a fost prezent, sâmbătă dimineața, 2 decembrie, într-o ședință constituțională la tribunalul din Hjorring. Ulterior, bărbatul a fost arestat prevenitv.

Bărbatul este acuzat că, toamna trecută, a sustras sisteme de navigație incredibil de scumpe  de la mașinile agricole din Iutlanda de Nord. Thorup Maskinhandel din Himmerland ar fost unul dintre locurile în care autorii necunoscuți au furat echipamente în valoare de aproximativ jumătate de milion de coroane (1.000.350 RON sau 201.172,42 EURO).

Acum, românul arestat este acuzat de patru capete de acuzare pentru furt de mașini agricole. Nu se știe dacă el s-a aflat în spatele furtului din Himmerland. La o audiere constituțională la tribunalul din Hjorring, românul a fost arestat preventiv până pe 21 decembrie, sâmbătă dimineață, a anunțat procurorul de la Poliția din Iutlanda de Nord, Ingrid Munch Hansen, relatează tv2nord.dk.

 

Românul susține că este nevinovat

 

Românul a pleda nevinovat la acuzațiile care i-au fost aduse. La câteva zile după furtul de la Thorup Maskinhandel, mai multe utilaje agricole au fost furate din nou. De data aceasta, în Vendsyssel, unde au fost sustrase echipamente în valoare de aproximativ 150.000 DKK (100.035 RON). La acel moment, poliția din Nordjylland a făcut legătura între spargerile din Himmerland și Vendsyssel.

Șofer român, arestat de Europol, după ce a furat trei tractoare noi din Danemarca. Prejudiciu de 335.000 de euro

"Presupunem că aceștia sunt aceiași autori. Modul de operare este atât de similar încât credem că sunt aceleași persoane", a declarat comisarul de poliție al poliției din Iutlanda de Nord, Peter Skovbak.

Audierea constituțională de la tribunalul din Hjorring s-a desfășurat cu ușile închise, așa că procurorul Ingrid Munch Hansen nu poate afirma dacă românul este autorul mai multor spargeri, dar poate afirma că românul nu a făcut recurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel