Român, extrădat în Italia. Ar fi răpit două persoane, pentru a le jefui

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. O româncă este dată dispărută de o lună de zile. Suspectul principal pentru dispariția femeii este chiar iubitul ei
Italia. O româncă este dată dispărută de o lună de zile. Suspectul principal pentru dispariția femeii este chiar iubitul ei

Un român, care fusese dat în urmărire internațională pentru jaf calificat va fi extrădat în Italia, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare. În vârstă de 40 de ani, Dragoș Mihai M. a fost reținut pe 8 august, pe Aeroportul Suceava, imediat ce a coborât dintr-un avion care asigura o cursă Anglia-România pe ruta Luton – Suceava.

 

Originar din comuna Corni, judeţul Botoşani, tânărul a fost arestat provizoriu, în urma unei decizii a Curții de Apel Suceava, care a solicitat ulterior autorităților italiene să comunice documentele în baza cărora bărbatul a fost dat în urmărire internațională.

Din cuprinsul mandatului european de arestare rezultă că botoșăneanul era căutat pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie în formă continuată în circumstanțe agravante, pentru niște fapte comise în august 2005. În urmă cu aproape 15 ani, susțin anchetatorii italieni, botoșăneanul, împreună cu alți doi cetățeni români a căror identitate nu a fost divulgată, ar fi răpit sub amenințarea cuțitului două persoane, Koshi Imed și Lahmar Belgaceni, scrie monitorulbt.ro.

Victimele ar fi fost legate la mâini și la picioare, li s-au acoperit ochii, după care au fost duse în interiorul unei case părăsite, unde au fost lovite, iar la final li s-au furat banii și telefoanele mobile. Cazul a fost investigat de autoritățile italiene la acea vreme, iar principalii suspecți au fost trimiși în judecată și condamnați la închisoare cu executare, sentința definitivă fiind pronunțată pe 12 decembrie 2018. Ulterior, în august 2019, Curtea de Apel din Potenza a validat mandatul european de arestare emis pe numele botoșăneanului, acesta fiind dat în consemn prin Interpol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel