Român din Franța, reținut pentru o serie de jafuri. Bărbatul strângea bani pentru operația unui nepot bolnav

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Trei români au fost arestați pentru o serie de furturi ce vizau magazinele de tutun. Hoții au declarat că strâng bani pentru operația unui nepot bolnav, însă și-au cumpărat o nouă mașină

Un bărbat de origine română, stabilit în Brest, rămâne în detenție după ce Curtea de Apel Rennes l-a ținut în arest vineri, 26 aprilie 2024. El este suspectat că a participat la o serie de spargeri de magazine de tutun din Finistère.

Românii și-au recunoscut faptele 

 

Între decembrie 2022 și martie 2023, Finistère a fost martorul mai multor incidente de furturi din magazinele de tutun, iar unele fapte similare au fost raportate și în departamentul vecin, Côtes-d'Armor. Un total de 13 incidente au fost inițial atribuite unui grup format din trei bărbați români care locuiau în Brest.

Aceștia au fost identificați prin camerele de supraveghere video ale magazinelor, având în vedere similitudinile fizice și hainele purtate în timpul furturilor. Ulterior, aceștia au fost identificați și prin recunoașterea facială.

În apartamentul unde locuiau cei trei bărbați din Brest au fost găsite ulterior 12 cutii de țigări și bilete de loterie furate. Unul dintre bărbați a recunoscut săvârșirea a 15 fapte, iar altul aproximativ zece. Aceștia au declarat că au acționat pentru a strânge bani pentru a finanța operația unui nepot bolnav.

La audierea de joi, inculpatul a recunoscut săvârșirea a opt fapte, dar toți cei trei bărbați au fost supuși unui rechizitoriu suplimentar pentru alte 12 fapte noi. Mai mult, ei au fost acuzați că au acționat cu neglijență și că au cumpărat o mașină cu banii obținuți din infracțiuni.

În ciuda dorinței sale de a se muta în Quimper și de a începe o viață nouă alături de o femeie pe care o îndrăgește, bărbatul a rămas în detenție, fără să fie apărat de un avocat la ședință. El a făcut referire și la condițiile sale proaste de detenție, afirmând că doarme pe podea alături de alți doi deținuți. Cu toate acestea, solicitarea sa pentru o celulă individuală a fost respinsă de Curtea de Apel, care a decis menținerea sa în arest, cu susținerea procurorului general.

--------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel