Un român din Anglia, revoltat de vârsta de pensionare, îi îndeamnă pe conaționali să se întoarcă acasă. ”Mai bine trăiesc în țara mea, cu o pensie de 15 milioane” 

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român stabilit în Anglia îi îndeamnă pe conaționali să se întoarcă în România întrucât ”s-a terminat șmecheria (..) și nu mai e de stat” în Marea Britanie din cauza ”vârstei de pensionare”. 

Într-un videoclip postat pe Tiktok, un român stabilit în Anglia îi îndeamnă pe conaționali să se întoarcă în România, ca reacție al unui alt videoclip în care se preconizează că vârsta de pensionare în Marea Britanie va crește la 80 de ani. 


”Incredibil, dar adevărat! Vom ieși la pensie la 80 de ani, măi oameni buni, și o să ne bucurăm atât de mult de acești bănuți încât cred că o să ne cumpărăm trei, patru bastoane, ca să putem să ne susținem. Să ajungi la 80 de ani în ziua de astăzi este lucru mare. Oameni buni, haideți să ne luăm tălpășița din țara asta, haideți să ne întoarcem în România și să punem osul la treabă pentru țara aia și să-i ridicăm puțin standardele, pentru că suntem milioane de oameni plecați. 

Mai bine trăiesc în țara mea, cu o pensie de 15, 20 de milioane, decât să stau până la vârsta de 80 de ani în Anglia. Băi fraților, haideți acasă, că nu mai ține șmecheria! Haideți acasă, nu mai e de stat aici.” 

Conform datelor publicate pe site-ul oficial al Marii Britanie, în momentul de față, vârsta de pensionare este de 66 de ani. Mai multe informații cu privire la vârsta de pensionare în Marea Britanie, dar și planurile guvernului găsiți aici

Reacția internauților 

 

Reacțiile la acest ”apel” au fost diverse, unii internauți susținându-i punctul de vedere, în timp ce alții au fost mai critici. Unii au subliniat dificultățile întâmpinate în România, inclusiv nivelul ridicat al taxelor și corupția, exprimând îndoieli cu privire la posibilitatea de a trăi confortabil în țară cu pensiile menționate. Alții au remarcat că problema vârstei de pensionare ridicată nu este specifică doar Marii Britanii, ci afectează și alte țări europene.

”Ce să facem în România? Parlamentarii pun taxe până și pe câinii pe care îi creștem. Hai, mă lași? Du-te acasă, că nu te oprește nimeni.”

”Aș pleca cu drag înapoi în țară.. dar nu cred că voi reuși să fac față acolo cu acei bani.” 

”Și acasă va fi la fel.” 

”Din nefericire, jumătate din România este vândută. Cât am vrea noi, nu vom putea face nimic.” 

”Tu zici asta în timp ce ești în Anglia.” 

”Abia aștept sa plec în septembrie definitiv, nici nu vreau sa mai aud de Anglia.” 

”Nu sunt în UK dar în România fără casa ta de la 50 de ani în sus cam te chinui rău de tot, ca mai încep și banii pe medicamente și chirie și restul cheltuielilor…”

-----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel