Român, depistat în Irlanda, acuzat de tentativă de omor în Italia: „Mi-ai atins fetele. Te ucid!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 46 de ani este acuzat de tentativă de omor după ce, în martie 2012, a încercat să ucidă un bărbat dintr-o presupusă rețea rivală de prostituție. Românul a fost depistat în Irlanda, iar acum își așteaptă verdictul, după ce a fost extrădat la Ticino, în Italia.

O ambuscadă în miez noapte pentru a răzbuna o agresiune anterioară și pentru că a îndrăznit să se atingă de "fetele sale". Un caz de prostituție care s-a soldat cu o tentativă de omor la ora 1:30, pe 9 martie 2012. Acestea sunt detaliile care apar în rechizitoriul semnat de procurorul general adjunct Nicola Respini. În fața instanței a apărut, ieri, un român de 46 de ani, arestat în aprilie 2019 în Irlanda și extrădat în Ticino în mai 2020.

În urmă cu nouă ani, acuzatul, care s-a prezentat în fața Curții Penale prezidată de Mauro Ermani, a dezlănțuit, în corelație cu alți doi bărbați, aproximativ 15 lovituri de cuțit împotriva bărbatului "vinovat" de faptul că a deranjat niște femei care făceau parte din lumea "luminilor roșii" din via Campione din Bissone. 

Motivul și scopul atacului au fost  „deosebit de odioase", așa cum subliniază procuratura. Victima a suferit, între orele 13.00 și 14.00, răni de cuțit adânci în piept, spate, picioare și mâini, precum și contuzii potențial letale. Totul ar fi pornit de la împărțirea zonelor de influență ale prostituatelor.

Român, depistat în Irlanda, acuzat de tentativă de omor în Italia

 

În urmă cu nouă ani, roânul de 46 de ani, care ar fi acționat pentru a se răzbuna pentru o bătaie suferită în zilele anterioare, a lovit mașina victimei, un 30 - rezident în Campione d'Italia, alături de care stătea o româncă. Cei trei, coborând din vehiculul lor, au spart mai întâi geamurile mașinii sale cu bâte de golf. Apoi, alături de alți trei kosovari, a înjunghiat victim de aproximativ 15 ori în piept și membre - așa cum a fost reconstruit în primul proces - care a provocat rănile ce i-ar fi putut provoca moartea (de aici acuzația de tentativă de crimă, în mod subordonat tentativă de crimă intenționată) atât de mult încât a fost internat în stare critică la Spitalul Civic Lugano. 

Doar teama de sosirea poliției, alertată de unele persoane, i-a făcut pe cei trei să renunțe ca ceea ce a fost definit ca un "război" al interlopilor între români și albanezii din Kosovo. 

Românu acuzat admite doar parțial infracțiunile împotriva sa din rechizitoriul semnat de procurorul Nicola Respini. Tânărul de 46 de ani, apărat de avocatul Sandra Xavier, recunoaște că a fost prezent la locul bătăilor violente-reglării conturilor, dar că nu a participat activ la acesta și, mai presus de toate, că nu a participat la înjunghierea victimei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel