Român de 21 de ani, furt odios în Italia: După un jaf armat, a forțat victima să îngenuncheze și a urinat peste ea

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român de 21 de ani, cu o lungă listă de antecedente, este căutat după ce a evadat din arestul la domiciliu care a fost dictat în cazul său de magistrații din Rovigo. Românul G. Ghiță, iubita sa de 16 ani și încă un tânăr marocan au primit pedeapsa după ce, duminică, au furat de la un alt tânăr o trotinetă și o pereche de căști, apoi l-au forțat să stea în genunchi, în timp ce românul s-a filmat urinând peste el.

Episodul care a dus la arestarea românului Ghiță s-a petrecut duminică, 28 martie când un tânăr italian a nunțat poliția că a fost atacat și jefuit de trei dintre colegii săi în parcul Langer din Viale Porta Adige (Rovigo), care l-au lăsat fără trotineta sa electrică și căștile pentru iPod. 

Tânărul a fost jefuit cu un pistol de către român, în prezența iubitei sale și a altui coleg, un marocan. Mai mult, tânărul s-a lăsat filmat de ceilalți participanți atunci când, după ce l-a deposedat de bunuri, a urinat peste el. 

Polițiștii i-a identificat imediat, mai ales ca aveau toate obiectele asupra lor, inclusiv filmarea scenei umilitoare.

După jaful ARMAT, a forțat victima să îngenuncheze și a URINAT peste ea

 

Autoritățile au reconstitui faptele și au înțeles că băiatul jefuit a contactat o fată prin intermediul rețelelor de socializare, cu care și-a dat întâlnire în parcul Langer. Fata apare însă cu cei doi băieți, unul dintre ei - românul, fiind chiar iubitul ei. Victima a fost pusă să îngenuncheze sub amenințarea armei, iar Ghiță a urinat pe el, pe cap și pe corp, în timp ce celălalt tânăr, un marocan, îl filma cu telefonul mobil. Toate acestea au avut loc  în prezența fetei, cercetată pentru jaf în complicitate, în timp ce pentru ceilalți doi băieți există și circumstanța agravantă a torturii.

Românul a fost dus înapoi acasă la Lendinara în arest la domiciliu, decizia judecătorului putând ajunge miercuri pe baza informațiilor adunate.

Român de 21 de ani, furt odios în Italia

 

Numai că polițiștii au descoperit că tânărul a evadat din arestul la domiciliu. Și au înțeles de ce: Lista sa de infracțiuni, comise încă de când era foarte tânăr, este foarte lungă. 

Primul său contact cu polițiștii, după un furt de biciclete, a fost, în 2015, când, împreună cu alți colegi, folosind un cuțit, o bară și un lanț, au distrus un carusel. Apoi, o altă lovitură în zona Tosi. Și din nou, un furt în Casetta Rossoblü și la In's din viale Porta Adige, două raiduri la magazinul de uniforme Non solo, furând un total de șapte pistoale scaccianani (dintre care cinci au fost mai târziu recuperate) și două jafuri în complicitate, relatează Il Gazzettino.

În 2018, când încă avea 17 ani, Curtea pentru minori din Veneția a decis detenția sa la închisoarea pentru minori din Treviso. Acum, are de-a face cu un nou rechizitoriu greu, urmat de o evadare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel