Român de 17 ani, cursă nebună în Austria. A lovit doi polițiști și și-a văzut de drum: „O nebunie. Aveți noroc că nu a murit nimeni!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un tânăr român, drogat și fără permis de conducere, a fugit cu viteză de poliție și a intrat ulterior într-o mașină de patrulare, iar doi ofițeri au fost răniți. Luni, adolescentul de 17 ani a fost condamnat la zece luni de închisoare, la Tribunalul Regional din Salzburg, dintre care trei luni de închisoare necondiționată. Decizia este definitivă

Judecătoarea pentru minori Bettina Maxones-Kurkowski a exprimat în cuvinte clare gestul nebunesc al tânărului de 17 ani care, după o plimbare nebună și extrem de periculoasă cu mașina în Salzburg, s-a prezentat luni în fața ei la tribunalul regional pentru mai multe infracțiuni: „Ai condus fără permis de conducere și sub influența acută a drogurilor, și apoi ai intrat cu mașina într-o mașină de poliție. Asta e o nebunie. Aveți noroc că nu a murit nimeni!", a spus ea, citează Salzburger Nachtrichten.

Românul în vârstă de 17 ani, apărat de avocatul Kurt Jelinek, care a recunoscut pe deplin faptele în fața instanței, se urcase noaptea, în urmă cu o lună, la volanul mașinii mamei sale în Lehen, și a plecat la o plimbare cu trei prieteni, între care două fete. În jurul orei 22.45, o patrulă de poliție a vrut să-l verifice. Dar tânărul de 17 ani, care nu avea permis de conducere, a ignorat toate semnele de oprire și a plecat în viteză.

Român de 17 ani, cursă nebună în Austria. A lovit doi polițiști și și-a văzut de drum

 

Urmărit de poliție, acesta nu a respectat mai multe semne de circulație, a condus cu viteză și nu a reacționat la rugămințile fetelor care mergeau cu el de a opri imediat. Ca urmare, a încercat chiar să forțeze trecere pe lângă o altă mașină de patrulare care fusese alertată și, potrivit plângerii penale, a lovit-o intenționat. Mașina de poliție a fost grav avariată, iar doi ofițeri au fost răniți.

Mai târziu, băiatul a renunțat la această călătorie nebună. In test antidrog a ieșit pozitiv la cocaină, canabis și benzodiazepine, iar medicul l-a declarat inapt pentru a conduce.

În timpul procesului, băiatul, care a avut două condamnări anterioare pentru infracțiuni minore, a declarat că îi pare "foarte rău pentru toate acestea". Judecătorul l-a găsit vinovat de opunere la autoritatea statului, de punerea în pericol a siguranței fizice, de vătămare corporală gravă și de deteriorarea gravă a proprietății. Sentința finală: zece luni de închisoare, dintre care trei luni sunt necondiționate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel