Român de 16 ani din Londra, înjunghiat mortal de un alt adolescent. „Atac planificat, victima nu bănuia nimic”

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Tânărul român, Ionuț Elvis Tacu, în vârstă de 16 ani, a fost ucis cu sânge rece, fiind înjunghiat, de un alt tânăr de aceeași vârstă. Potrivit autorităților, ar fi vorba despre un atac planificat.

 

Adolescentul român a fost înjunghiat mortal în vestul Londrei, în după-amiaza zilei de 30 decembrie. Acum, tânărul acuzat de uciderea acestuia a apărut în fața instanței de la Old Bailey.

Tânărul în vârstă de 16 ani l-ar fi înjunghiat în mod repetat pe adolescentul român în Yiewsley, Hillingdon în vestul Londrei, la scurt timp după ora 16:00, pe 30 decembrie.

Victima, cunoscută sub numele de Elvis, de asemenea în vârstă de 16 ani, a fost găsită de un trecător, în spațiul deschis Philpot's Farm, imediat după ora 19.30 în aceeași zi.

El fusese înjunghiat de patru ori, prezentând și o rană fatală de 17 cm  adâncime în spate, care i-a pătruns până în inimă.

 

„Victima nu a bănuit nimic”

 

Paramedicii Serviciului de Ambulanță din Londra au încercat resuscitarea la fața locului, dar adolescentul român a pierdut o cantitate semnificativă de sânge și a fost declarat mort la ora 20.20.

Inculpatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, din cauza vârstei, a fost acuzat de omor și deținerea unei arme albe.

Joi, el a apărut la Old Bailey prin videoconferință și a vorbit doar pentru a-și confirma identitatea.

Instanței i s-a spus că acesta avea un cuțit asupra sa și a efectuat un „atac planificat” asupra unei „victime care nu bănuia nimic”.

Judecătorul a stabilit o audiere pentru data de 24 martie și l-a reținut pe inculpat.

Moartea românului a fost cea de-a 30-a omucidere a unui adolescent înregistrată în Londra în 2021, depășind vârful anterior din 2008, de 29, informează Evening Standard.

 

Mama lui Ionuț e devastată: "L-am adus aici pentru un viitor mai bun"

 

Moartea tragică a românului a șocat-o pe mama adolescentului, care este pur și simplu sfâșiată de durere și spune că se va întoarce în România. 

Potrivit publicației The Sun, Mihaela, mama lui Elvis, a declarat pentru sursa citată că fiul său era un "băiat drăguț" și că "nu era deloc agresiv”. "Nu a venit niciodată acasă bătut și nu i s-a întâmplat niciodată ceva. Apoi, brusc, a fost ucis”, a mai spus femeia. "L-am adus aici pentru un viitor mai bun, îl trimit acasă în sicriu"

Sfâșiată de durere, românca spune că vrea să se întoarcă în țară, în contextul în care Londra a devenit un oraș extrem de periculos.

"L-am adus aici când avea șapte ani pentru a avea un viitor mai bun. Acum se va întoarce în România într-un sicriu. Vreau să fug din această țară și să mă întorc în România cu copilul care mi-a mai rămas. Am vrut să ne mutăm din Londra pentru că nu este sigur. Nu este un loc pentru a crește copii", spune mama lui Elvis.

"Nu mă voi întoarce aici și îi voi încuraja pe cei cu copii să se gândească mai bine înainte să se mute aici", a adăugat ea.

"Nu am crezut niciodată că ni se va întâmpla așa ceva. Avem locuri de muncă și propria noastră casă. Nu suntem dintr-o familie cu probleme. Este foarte greu de înțeles de ce s-a întâmplat asta”, a mai spus românca.

 

 

 

 

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel