Român costumat în Mickey Mouse, prins la furat în Italia: zeci de copii au făcut poză cu el

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Român costumat în Mickey Mouse, prins la furat în Italia: zeci de copii au făcut poză cu el / Foto: Unsplash
Român costumat în Mickey Mouse, prins la furat în Italia: zeci de copii au făcut poză cu el / Foto: Unsplash

În weekend, autoritățile au reținut un român care s-a costumat în celebrul personaj Walt Disney, Mickey Mouse, pentru a comite furturi și tâlhării în orașul Bologna.

Individul, originar din străinătate, a fost surprins sâmbătă după-amiază de către forțele de poliție, care au descoperit că acesta avea la activ și o pedeapsă restantă de patru ani, opt luni și 26 de zile de închisoare.

Potrivit investigațiilor, bărbatul, de cetățenie română și în vârstă de 29 de ani, este considerat responsabil pentru o serie de furturi și jafuri petrecute în centrul istoric al orașului Bologna, începând cu anul 2017. Metoda sa inedită de operare a constat în deghizarea în celebrul personaj Mickey Mouse al lui Walt Disney, conform BolognarToday.

 

Modul de operare a hoțului

 

Modul de operare este similar cu o scenă desprinsă dintr-un desen animat: sub pretextul vânzării de baloane pentru copii și realizarea de fotografii cu aceștia, românul îmbrăcat în Mickey Mouse se apropia de familiile din zonă. În timp ce părinții erau atenți la poze și la copii acestora, o a doua persoană comitea jaful. Mai exact, românul era însoțit și de un complice, o femeie îmbrăcată în costumul lui Minnie Mouse.

Incidentul care a dus la reținerea lui a avut loc în via Ugo Bassi, unde bărbatul deghizat în Mickey Mouse și-a desfășurat activitatea infracțională. În timpul unei acțiuni de patrulare, polițiștii l-au identificat și reținut pe individ.

Acum, românul este reținut și urmează să fie judecat conform legii. Această arestare este o victorie pentru forțele de ordine, care au reușit să intervină și să îl pună sub acuzare pe individ, în ciuda strategiei sale inedite de mascare.

Prin acest caz, autoritățile își reafirmă determinarea în lupta împotriva infracționalității și încearcă să asigure siguranța cetățenilor, chiar și în fața unor tactici ingenioase și neașteptate precum cea a infractorului care s-a folosit de imaginea iconică a lui Mickey Mouse pentru a-și ascunde acțiunile criminale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel