Român condamnat pentru tentativă de omor, prins în Italia. Tânărul fugea de poliție de 4 ani

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român în vârstă de 21 de ani a fost arestat în orașul italian Latina (regiunea Lazio), fiind căutat de autoritățile române pentru tentativă de omor calificat. Bărbatul se ascundea în oraș de mai multe luni, fiind descoperit de carabinieri.  

Un tânăr de origine română în vârstă de 21 de ani, care a fost condamnat pentru infracțiunea de tentativă de omor calificat, a fost prins pe raza localității Latina, Lazio. Incidentul s-a petrecut în februarie 2018, fiind a fost căutat de autoritățile române, după ce s-a sustras de bună voie de la punerea în aplicare a mandatului de aducere la închisoare.

Cooperare între poliția română și cea italiană

 

Datorită cooperării internaționale și schimbului de informații între forțele de ordine, carabinierii din Latina au demarat o acțiune de info-investigație. În urma acțiunilor specifice, oamenii legii au identificat o locuință în care se adăpostea suspectul.

Tânărul a fost depistat și reținut, fiind transportat la secția de carabinieri din Latina pentru formalități.

După ce i-au confirmat identitatea prin amprentare și au verificat existența mandatului european de arestare emis de autoritățile române, pentru tentativă de omor calificat, fugarul a fost arestat.

Curtea de Apel din Roma a validat arestarea efectuată de carabinierii din Latina, tânărul urmând să fie extrădat în România.

Un român beat, pus pe scandal într-un bar, le-a oferit bani carabinierilor ca să-l lase să plece

Carabinierii din Gaggio Montano au avut o săptămână plină de evenimente. În cursul zilei de joi, ofițerii au fost solicitați să intervină într-un bar din localitate, unde un român a început să hărțuiască clienții și să se certe cu angajații.

Conform celor reconstruite de militarii, clientul, un român de 35 de ani, ar fi intrat într-un bar din Gaggio fără a purta mască  de protecție. De asemenea, bărbatul nu avea certificat de vaccinare, motiv pentru care a fost rugat de angajații barului să iasă afară.

Bărbatul era într-o stare evidentă de alterare din cauza alcoolului și avea în mână un cuțit mic, scrie ilrestodelcarlino.it.

În acest moment, bărbatul a devenit recalcitrant și a început să hărțuiască clienții din interior și să se certe cu angajații barului, care îi rugau să iasă afară.

Din acest motiv, a fost solicitată intervenția carabinierilor. Ajunși la fața locului, militarii l-au găsit pe românul de 35 de ani, care i-a rugat să-l uite cele întâmplate. Pentru a-i convinge pe militarii bărbatul le-a oferit bani în schimbul indulgenței. Tocmai acest gest l-a costat pe român o plângere pentru instigare la corupție, hărțuire la beție și o pedeapsă pentru nerespectarea regulilor referitoare la gestionarea pandemiei.

Un alt român a fost prins cu peste 20 de kilograme de droguri de polițiștii din Latina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel