Român, condamnat la închisoare pentru infracţiuni informatice comise în două state europene

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Drăgăşani au arestat un român de 38 de ani care a fost condamnat de autorităţile judiciare din Argeş la doi ani şi trei luni de închisoare pentru comiterea de fraude informatice în două state europene.

 

Potrivit reprezentanţilor IPJ Vâlcea, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Drăgăşani au arestat un bărbat de 38 de ani care a fost condamnat de autorităţile judiciare din Argeş la doi ani şi trei luni de închisoare pentru comiterea de fraude informatice în două state europene, scrie Agerpres. Astfel, potrivit sursei citate, pe numele bărbatului a fost emis mandat de arestare de către Curtea de Apel Piteşti, pentru mai multe fapte ce ar fi fost comise în urmă cu mai bine de şapte ani.

"Faptele ar fi fost comise pe teritoriul Cehiei şi Poloniei, în perioada 16 decembrie 2013-15 februarie 2014, cel în cauză fiind pus sub acuzare pentru săvârşirea a nouă fapte de falsificare de documente şi fraude informatice", se arată în informarea de presă trimisă de Poliţia Vâlcea.

După ce a fost reținut de oamenii legii, românul a fost transportat şi încarcerat la un penitenciar din judeţul Dolj pentru a-şi ispăşi pedeapsa, informează Agerpres.

 

Cel mai căutat român din Europa! Pentru ce fapte este Liviu căutat de EUROPOL

 

În urmă cu câteva zile, Europol, Agenţia Uniunii Europene pentru combaterea criminalităţii, a făcut publica lista celor mai căutaţi 62 de infractori de la nivelul Europei,. Pe lista numită „ascunşi la vedere” se regăseşte şi un român în vârsta de 28 de ani. 

Românul căutat de Interpol este acuat că ar fi constituit un grup infracțional în 2014, alături de alţi de români, potrivit Poliţiei Române.

Se pare că scopul grupării era obţinerea de venituri financiare din fapte ilegale. Însă membrii acestei grupări sunt suspecţi de mai multe infracţiuni de şantaj, omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată,  potrivit Agenţiei DPA, citată de Agerpres.

Profilele celor 62 de suspecţi, dintre care 61 de bărbaţi şi o singură femeie, se regăsesc pe pagina oficială a Europol, eumostwanted.eu.

Instituţia consideră faptul că mulţi din cei care se află pe listă desfăşoară de fapt activităţi care nu dau de bănuit, iar oamenii nu îi suspectează de nimic ilegal, de aici şi titlul listei de anul acesta, „Ascunşi la vedere”.  

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel