Român căutat pentru un jaf armat de 115.000 euro în Olanda, prins la Botoșani

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Femeie găsită moartă pe stradă în Italia: un român ar fi aruncat-o de la pe fereastră
Femeie găsită moartă pe stradă în Italia: un român ar fi aruncat-o de la pe fereastră

Un bărbat de 36 de ani acuzat de jaf organizat sau armat pe teritoriul Olandei a fost reţinut de poliţiştii din Botoşani, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.  

Potrivit sursei citate, prin activitatea sa infracţională, bărbatul ar fi creat un prejudiciu estimat la 115.000 de euro.

"Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Postului de Poliţie Corni, au reuşit identificarea unui bărbat de 36 de ani, din comuna Corni, pe numele căruia era emis de autorităţile olandeze un mandat european de arestare. Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de jaf organizat sau armat, prejudiciul creat prin activitatea infracţională fiind estimat la 115.000 de euro", a afirmat Nenişcu.

Bărbatul a fost identificat în localitatea de domiciliu, în urma schimbului de informaţii dintre poliţiştii botoşăneni şi autorităţile olandeze. El a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceva, care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore. 

Olanda. Un român a făcut o avere după ce înșelat 300 de oameni. Cum funcționa escrocheria cu închirierea caselor

 

Un român, în vârstă de 33 de ani, s-a prezentat, ieri, în fața judecătorilor din Haga, provincia Olanda de Sud, după ce a fost acuzat de înșelăciune.

Potrivit procurorilor, se presupune că românul ar fi înșelat pe internet 300 de persoane, care erau în căutarea unei locuințe de închiriat, folosind reclame false pentru apartamente. Curtea de la Haga a prelungit, ieri, arestul preventiv pentru tânărul român.

Bărbatul și-ar fi pus victimele să plătească între 1.000 și 4.500 de euro ca avans sau ca garanție, când în realitate el nu închiria deloc case... pentru că nu le avea. Pocuratura consideră că bărbatul a făcut sume consistente din escrocherii.

În contactele sale cu victimele, a folosit nume olandeze sau a pretins că este o companie olandeză. Victimele provin, printre altele, din regiunea Haga.

„Bărbatul nu ar fi putut niciodată să facă totul de unul singur”

 

În vară, suspectul a fost arestat în România, în cadrul unei acțiuni comune a poliției olandeze și române. Poliția a găsit 20.000 de dolari în numerar în casa lui. A fost arestat și un al doilea român care a fraudat căutătorii de locuințe din Olanda cu reclame false.

Banii pe care românul i-a primit de la victime au dispărut în conturi din alte țări europene. Parchetul consideră că a colaborat cu alți infractori.

„Bărnatul nu ar fi putut niciodată să facă totul de unul singur”, a spus procurorul cu referire la suspectul român, joi, în timpul primei ședințe de judecată.

Poliția nu a localizat complicii în acest moment. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel