Român arestat pentru șantaj. A vrut să obțină bani de la un fermier din Cassino

Eduard Pascu |
Data publicării:

"Vreau 2.000 de euro, altfel voi raporta un accident la ferma dumneavoastră". Acestea au fost cuvintele, dar mai ales tonurile amenințătoare, pe care un bărbat le-ar fi folosit pentru a obține bani de la un bătrân fermier din Cassino, fără niciun drept.

Un român în vârstă de 37 de ani, rezident în provincia Salerno, a fost arestat sub acuzația de șantaj, în timp ce prietenul său a fost dat în urmărire.

Potrivit reconstituirii făcute de polițiști, bărbatul a vrut să muncească, dar ilegal, iar când fermierul l-a refuzat, s-a declanșat cererea de șantaj. Povestea a început în urmă cu câteva zile, când un bărbat de origine română, care locuia în zona orașului Caserta, a venit la o fermă din Cassino. El a vorbit cu câteva persoane prezente și a cerut să vorbească cu proprietarul, iar în scurt timp acesta și-a făcut apariția.

Antreprenorul începe să asculte ce are omul de spus. Cererea a fost imediat explicită și directă: străinul dorea să lucreze, dar fără contract. Un loc de muncă nedeclarat care, după toate probabilitățile, i-ar fi permis să facă și altceva. Fermierul din Cassino a negat însă posibilitatea de a lucra la negru și i-a spus că acest lucru nu se negociază.

"Eu nu am colaboratori care lucrează la negru. Toată lumea de aici este cu acte legale", a spus el. Cu toate acestea, bărbatul de 37 de ani nu s-a dat bătut și a început spus: "Trebuie să-mi dai 2.000 de euro, altfel fac plângere că am fost rănit în firma ta".

Practic, românul s-a folosit de faptul că era rănit la un picior și că șchiopăta, dar, după cum a constatat ulterior poliția, din cauza unui alt accident de muncă care avusese loc anterior.

 

Prins în flagrant

 

Cert este că cererea de bani nu i-a picat bine fermierului din Cassino, care a decis să denunțe ceea ce i se întâmplă ofițerilor de la secția de poliție din Città Martire.

După primirea plângerii și informarea magistratului de serviciu, ofițerii au organizat flagrantul pentru cererea de șantaj.

Contactul dintre omul de afaceri și român a avut loc apoi. Cei doi au convenit să se întâlnească pentru livrarea primei tranșe de o mie de euro lângă un bar din centrul orașului Cassino.

Câteva ore mai târziu, omul de afaceri s-a prezentat la întâlnire, supravegheat de agenți în civil, ascunși în mulțime, iar când a sosit străinul, după ce acesta a predat plicul, au intrat în acțiune și l-au arestat.

El va trebui să răspundă acum pentru șantaj agravat de faptul că victima infracțiunii are peste 65 de ani, în timp ce însoțitorul său a fost dat în urmărire pentru aceeași infracțiune.

Bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu și urmează să fie prezentat Tribunalului din Cassino.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel