Român, arestat în Spania după ce închiria locuințe de lux care nu-i aparțineau. În ziua vizionării, le închiria pentru o zi de la adevărații proprietari

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un român din Spania a fost arestat după ce se dădea proprietarul unor imobile de lux din zona Alicante. 

Românul de 36 de ani pretindea că este proprietarul unei agenții imobiliare din Benidorm, relatează publicația Infobae. Acesta închiria proprietăți de lux pe perioade scurte și în tot acest timp făcea copii după cheile apartamentelor și chiar făcea propriile poze pentru a le încărca pe site-urile de unde racola clienții. Românul prefera să facă propriile poze pentru ca acestea să nu mai existe pe internet, astfel încât frauda să fie mai greu de depistat.

Mai departe, acesta posta anunțurile pe site-uri imobiliare, sub prețul pieței pentru a atrage cât mai mulți clienți. Românul încerca să convingă clienții să nu mai vină la vizionare, dar pentru că de multe ori nu era posibil acest lucru, închiria din nou apartamentele de la adevărații proprietari pentru a putea să intre cu "clienții" săi, astfel încât să pară cu adevărat că el este proprietarul imobilului. Vizionările erau făcute cu mai mulți clienți deodată pentru a crea competiție între potențialii chiriași, dar și pentru a-și maximiza șansele de închiriere. 

 

Cum a fost prins românul?

 

Operațiunea a început în februarie 2023, după un număr mare de plângeri de la chiriași prejudiciați în districtul Santa Pola. Toate plângerile se refereau la aceeași înșelătorie: închirieri frauduloase ale unor proprietăți din zona litorală.

Românul a fost arestat și este acuzat de opt infracțiuni. Printre acestea se numără și cele de uzurpare de identitate pentru că a pretins că este agent imobiliar, dar și pentru falsificarea documentației de închiriere. 

Poliția din Spania atrage atenția asupra unor elemente pentru ca oamenii să nu mai cadă victime unor astfel de escroci: să ceară o dovadă a deținerii respectivei proprietăți și să se ferească de prețuri foarte mici de închiriere ale unor proprietăți foarte scumpe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel