Român arestat în Italia, după ce a distrus un tonomat pentru a fura băuturi și gustări. A fost depistat la domiciliul unui condamnat penal

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un român a fost prins de poliție după ce a distrus un tonomat din Vittoria, un oraș în regiunea autonomă Sicilia, Italia. pentru a fura băuturi și gustări. Un martor l-a predat pe mâinile poliției.

Carabinierii din Vittoria au observat că un tonomat self-service de 24 de ore care vindea băuturi/snacks fusese grav avariat, astfel că au decis să clarifice ce s-a întâmplat.

La fața locului, a fost identificat un martor care a oferit o descriere detaliată a autorului și a indicat ruta de fugă urmată, conform presei străine.

 

Românul a încercat să se ascundă la domiciliul unui condamnat penal



Imediat, carabinierii s-au deplasat pe strada indicată și au observat o persoană, care corespundea descrierii. Acesta a intrat în grabă pe o fereastră în casa unui condamnat cunoscut, aflat în arest la domiciliu, apoi a închis-o.

Carabinierii, bănuind cele observate, au decis să efectueze investigații la imobilul menționat mai sus. Astfel, au găsit un tânăr român, identificat ca fiind C.D.B., cl.99, care corespundea perfect descrierii date de martor, și au găsit, lângă el, cutii de carton care conțineau diverse băuturi.

După ce l-au însoțit pe C.B.D. în birourile lor pentru întocmirea actelor de rigoare, militarii au formalizat mai întâi declarațiile martorului și apoi au achiziționat imaginile de supraveghere a magazinului, stabilind că autorul jafului calificat corespundea cu persoana arestată.

 

Bunurile furate au fost restituite proprietarului de drept



Carabinierii au restituit apoi bunurile furate proprietarului de drept, după ce au obținut plângerea respectivă, și au arestat în flagrant delict suspectul pentru furt calificat multiplu cu violență asupra bunurilor. Românul a fost dus la închisoarea din Ragusa și pus la dispoziția parchetului, care va evalua comportamentul său ilegal.

Împreună cu autorul furtului, carabinierii au definit și poziția infractorului condamnat, supus arestului la domiciliu, și care i-a oferit refugiu și protecție lui C.B.D., trimițându-l în stare de libertate la Autoritatea Judiciară pentru presupusa infracțiune de complicitate personală.

În prezent, carabinierii cercetează și alte episoade de furturi cu același modus operandi și comise în localitatea Hipparion în aceeași noapte a arestării lui C.B.D., sau sunt în curs de desfășurare investigații pentru a dobândi elemente investigative utile pentru identificarea celor responsabili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel