Român arestat din greșeală de polițiștii britanici

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Claudiu Nicușor Vlăescu venise în UK să își cumpere o furgonetă de înghețată, dar a fost arestat pentru proxenetism.

 

Claudiu Nicușor Vlăescu, în vârstă de 31 de ani, a fost achitat vineri, 20 octombrie, de un tribunal din Lancashire, după ce procurorii l-au acuzat că ar fi făcut parte dintr-o grupare de 7 români, specializată în trafic de persoane.


Potrivit jurnaliștilor britanici, încă din momentul în care a fost reținut de către polițiști, Vlăescu și-a susținut nevinovăția. În apărarea sa românul le-a declarat că a venit în Marea Britanie pentru a-și vizita familia și că intenționa să își cumpere o furgonetă de înghețată pentru a o duce înapoi în România.


La rândul său, Katherine Pierpoint, procurorul de caz, a declarat în fața instanței de judecată că Vlăescu, care deși inițial a fost reținut pentru un posibil trafic de persoane, nu mai este considerat a fi suspect în acest caz după ce în urma anchetei întreprinse s-a constatat că acesta a spus adevărul.


În ceea ce îi privește pe cei 7 români acuzați de trafic de persoane și proxenetism, procurorul Katherine Pierpoint a declarat că gruparea obișnuia să plaseze femei la case de pariuri sau hoteluri unde ajungeau să câștige și 120 de lire sterline pe oră în schimbul unor favoruri sexuale. Ulterior, femeile erau obligate de proxeneți ca jumătate din banii câștigați să-i împartă cu aceștia.


Pentru a înțelege amploarea fenomenului, procurorul Pierpoint a dat exemplul unei femei care a fost forțată de proxeneții români să întrețină relații sexuale împotriva voinței ei cu 30 de bărbați într-o lună.


Cu această ocazie, polițiștii britanici au făcut public și numele celor 7 români acuzați de proxenetism. Este vorba de Ionuț Cosmin Dogaru, de 29 de ani, din Blackburn, Traian Gavrilă, în vârstă de 30 de ani, fără o adresă fixă, Adrian Marian Diaconu, în vârstă de 26 de ani, din Slough, Alexandru Peter Balțoiu, în vârstă de 25 de ani, din Worcestershire, Răzvan Florinel Mitru, în vârstă de 30 de ani, din Preston, Alexandru Pițigoi, 24 de ani din Worcestershire și Marius Ciprian Trașcă, în vârstă de 30 de ani, din Gateshead.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel