Român amendat în Italia pentru că a furat pietricele de pe plajă. Plănuia să le vândă pe Internet

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român a fost amendat în Italia, după ce a fost prins în bagaj cu pietre de pe o plajă din Sardinia. Acest lucru este ilegal. 

Un român a fost amendat de polițiștii vamali italieni, după ce a fost prins pe Aeroportul din Olbia cu pietre de pe o plajă din Sardinia. Românul nu a fost singurul în acestă situație, alături fiind sancționați un cetățean elvețian și un olandez.

Potrivit presei locale din Sardinia, autoritățile au demarat în ultima perioadă mai multe controale pentru a-i depista pe hoții de nisip și pietricele. Astfel, a fost suplimentat numarul agenților Poliției Vamale în portul și aeroportul din Olbia. 

Trei hoți de nisip și pietricele prinși într-o singură săptămână

 

Potrivit unui comunicat al Poliției, un cetățean român cu domiciliul în Ferrara a fost prins în posesia unor pietricele luate de pe plaja din Capo Pecora, în Buggerru. Bărbatul a fost amendat, iar pietricelele au fost confiscate. 

La aeroportul din Costa Smeralda, oamenii legii au oprit și au amendat doi pasageri care plecau. 

Este vorba de un cetățean elvețian care a încercat să plece din Sardinia cu o sticlă plină de nisip și o pungă de pietricele de pe plaja Porto Rotondo. Celălalt, un cetățean olandez care pleca la Amsterdam, avea ascuns în bagaje un kilogram și 100 de grame de nisip furat și 3 kilograme de pietricele.

Toți cei trei turiști care au ignorat legislația de mediu în vigoare au primit o amendă. Deși în comunicat nu se specifică suma, legea prevede o o amendă cuprinsă între 500 și 3.000 de euro.

Agenția Vamală consideră că, comparativ cu anul trecut, a existat o reducere a încălcărilor legii în ceea ce privește furtul de nisip și pietricele. Se pare că la acest efect au contribuit și campaniille de conștientizare lansate de autorități.

Kilograme de nisip descoperite în bagajele turiștilor

 

Autorităţile vamale din Sardinia au confiscat, în ultimele săptămâni, mai multe kilograme de nisip, scoici şi pietre colectate în mod ilegal de turişti care intenţionau să le ia cu ei acasă pe post de suveniruri din vacanţele petrecute pe insula italiană din Marea Mediterană.

Sardinia este celebră pentru plajele sale frumoase, însă face eforturi pentru a combate impactul turismului asupra mediului înconjurător, în contextul în care turiştii ignoră apelurile de a lăsa zonele intacte în urma lor şi colectează nisip şi cochilii drept suveniruri.

Doar într-o singură zi au fost confiscate în total 4,1 kilograme de nisip adunat de pe diverse plaje, au informat pe Twitter lucrătorii vamali ai aeroportului din Alghero.

Aşa-numiţilor ''contrabandişti'' li s-au aplicat amenzi de până la 3.000 de euro.

''În fiecare an, plajele din Sardinia suferă daune ireparabile din cauza persoanelor care iau, fără respect, nisip, pietre şi scoici. Este un lucru nu doar greşit, ci şi ilegal", au subliniat autorităţile vamale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel