Român acuzat de tentativă de omor în Anglia, prins în Olanda

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român acuzat de tentativă de omor a fost arestat la Amsterdam, în Olanda, fiind ulterior extrădat în Anglia pentru a fi judecat. 

Petre Dumitru, un român fără domiciliu stabil, acuzat de tentativă de omor, a fost reținut în Amsterdam și transportat vineri, 17 decembrie, cu avionul, la Manchester.

Tânărul a fost dus în fața Curții Magistraților din Manchester și Salford sâmbătă, 18 decembrie, unde s-a dispus arestarea sa preventivă.

Potrivit publicației locale potrivit Planet Radio, românul se află după gratii în legătură cu un incident care s-a petrecut la primele ore ale zilei de duminică, 2 iunie 2019, atunci când un bărbat în vârstă de 36 de ani a suferit răni ce i-au pus viața în pericol după un scandal pe Westbury Road, Manchester. Principalul suspect este Petre Dumitru, însă abia acum a fost găsit.

"Pentru a-l aduce pe Dumitru înapoi în Marea Britanie pentru a fi acuzat la un tribunal din Manchester, am lucrat neobosit cu sprijinul Crown Prosecution Service, al Agenției Naționale pentru Criminalitate, precum și al agențiilor olandeze și române", a declarat detectivul Jamie Heaton, de la divizia de poliție North Manchester.

Român, condamnat de 16 ori în Italia, prins în Belgia

 

Acest caz vine la doar câteva zile după ce un român condamnat de nu mai puțin de 16 in Italia a fost prins în Belgia. 

Un român arestat în urma a două spargeri în Sint-Genesius-Rode, Belgia, a fost condamnat la 50 de luni de închisoare de către Tribunalul din Bruxelles. Bărbatul a fost deja condamnat de 16 ori în ultimii ani pentru infracțiuni similare, în special în Italia.

Românul a fost arestat pe data de 13 iulie. În acea noapte, două case din Sint-Genesius-Rode au fost sparte, iar autorul a fugit, printre altele, acesta a furat un laptop și o sticlă de vin.

Ulterior, o patrulă de poliție s-a întâlnit în dimineața respectivă cu românul. Imediat, atenția ofițerilor a fost atrasă de faptul că românul era îmbrăcat în întregime în negru, purta o pălărie și mănuși în plină vară, avea lanterne de bicicletă prinse de mâini și avea asupra sa un laptop și o sticlă de vin.

În momentul în care românul i-a văzut pe polițiști, acesta a scăpat sticla de vin și a fugit, însă polițiștii au reușit să-l aresteze. Cu toate acestea, bărbatul nu s-a dat bătut ușor, astfel că s-a luptat cu polițiștii, sperând că poate scăpa de aceștia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel