Roland Garros: Simona Halep, în semifinale. Duel România-Spania. Închide gura spaniolilor?

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Simona Halep a reușit o revenire extraordinară în meciul cu Angelique Kerber, în sferturile de la Roland Garros și s-a calificat în semifinale, acolo unde se va duela cu Garbine Muguruza. 

Contrele dintre Muguruza și Halep sunt cunoscute, iar jurnaliștii spanioli sunt printre cei mai înfocați contestatari ai Simonei Halep, chiar dacă Garbine Muguruza, reprezentanta lor, nu a "rupt gura târgului".

Cele două jucătoare se vor bate pentru locul 1 mondial. Câștigătoarea din semifinale va fi locul 1 mondial.

Victoria de astăzi a Simonei Halep 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe germanca Angelique Kerber, cap de serie numărul 12, cu 6-7 (2), 6-3, 6-2. 

Halep (26 ani), finalistă anul trecut şi în 2014, a obţinut o victorie muncită, după două ore şi 14 minute. 

Românca a început agresiv meciul, dar a comis multe erori şi s-a trezit condusă cu 4-0. Halep a revenit în joc şi a pus presiune pe adversara sa, a recuperat trei ghemuri, dar Kerber (30 ani) s-a desprins la 5-3. Halep a lupte în continuare şi a reuşit să trimită setul în tiebreak, unde germanca s-a impus cu 7-2. 

Simona Halep a controlat setul secund încă din start, începând cu break, iar apoi şi-a păstrat avansul până la final, încheind actul al doilea cu 6-3, pe fondul unei scăderi fizice în jocul germancei. 

Simona a început bine şi setul decisiv, cu 2-0, dar apoi şi-a pierdut serviciul. Halep a dominat clar jocul, Kerber făcând faţă din ce în ce mai greu fizic, astfel că setul s-a încheiat cu 6-2, după 34 de minute. 

Halep a avut un as, a comis 2 duble greşeli, a avut procentaje mai bune la punctele cu ambele servicii (60%-58%, respectiv 53%/38%), a adunat 26 de winners şi a făcut nu mai puţin de 46 de erori neprovocate. Kerber a reuşit 2 aşi, a făcut 3 duble greşeli, a avut 24 de winners şi 53 de greşeli forţate. 

Halep are acum 6-4 în meciurile directe cu Kerber. În ianuarie, la ultimul lor duel, Halep a învins-o pe Kerber în semifinalele turneului Australian Open, cu 6-3, 4-6, 9-7, după un meci dramatic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel