Bogdan Licu, după discuţiile cu delegaţia MCV: Este foarte greu să susții Secţia Specială

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Procurorul General interimar, Bogdan Licu,  a confirmat faptul că Secția de investigare a fost una dintre temele de discuție cu reprezentanții Comisiei Europene.

Bogdan Licu spune că s-a pronuțat împotriva deciziilor Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie de a retrage anumite apeluri peste noapte.

„Aceste întâlniri cu reprezentanţii Comisiei Europene sunt un fapt obişnuit, vin periodic. Îi informăm cu

privire la progresele sau regresele în activitatea judiciară şi facem un schimb de impresii. Astăzi, sincer, mai mult despre o stagnare (în ceea ce priveşte stadiul în care se află România – n.r.), pentru că nu s-a întâmplat nimic spectaculos. Cu privire la Secţia Specială, ca să nu evit întrebarea, este foarte dificil să susţii o asemenea structură, în condiţiile retragerii peste noapte a unor apeluri. Ăsta a fost unul din punctele de discuţie, altele sunt strict de legislaţia românească, competenţă.(...)

Nu am avut discuţie aplicată pe astfel de decizii (dacă a discutat cu noua conducere despre deciziile de retragere a apelurilor în dosare – n.r.). Dânşii ştiu punctul de vedere al meu pe care l-am exprimat public. Eu sper să nu mai avem asemenea surprize, pentru că, din păcate, eu am reacţionat la retragerea apelurilor. Înalta Curte, un complet de 3 şi ulterior un complet de 5 (judecători – n.r.) au statuat că pot retrage aceste apeluri. Statuând acest lucru, singurul lucru care mi-a rămas de făcut a fost acela de a ataca la CCR prevederile Ordonanţei 7”, a declarat Bogdan Licu, în urma întrevederii cu delegaţia MCV., potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel