Revoluție în PSD. Social-democrații își aleg liderii de filială la Cluj și Sibiu

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Social-democrații vor organiza săptămâna aceasta conferințe extraordinare județene la Cluj și Sibiu, pentru alegerea conducerii filialelor au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid. Interimar la șefia PSD Cluj este Horia Nasra, iar la PSD Sibiu ministrul Turismului, Bogdan Trif. 

Conferințele județene vor fi organizate după moțiunea de cenzură, care va fi dezbătută și votată marți în plenul reunit al Parlamentului, au explicat sursele citate.

La ultima ședință a Comitetului Executiv, joi, social-democrații au decis să dea posibilitatea ca filialele PSD care au președinți interimari să organizeze alegeri pentru șefia organizațiilor de partid.

De asemenea, în cele două filiale menționate vor fi desemnați și delegații care urmează să participe la Congresul extraordinar din 29 iunie.

Sursele menționate au explicat că în perioada următoare toate organizațiile PSD din țară trebuie să organizeze conferințe județene pentru a-și desemna delegații la Congresul de la finele lunii iunie, deoarece așa este statutar.

Conferința județeană a PSD Cluj va avea loc, sâmbătă dimineață. Este destul de probabil ca deputatul PSD Horia Nasra, care conduce interimar filiala din Cluj, să fie validat la șefia organizației.

Filiala PSD Sibiu este condusă interimar de către ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Congresul extraordinar al PSD va avea loc pe 29 iunie, iar social-democrații vor alege președintele, președintele executiv și secretarul general al partidului.

Președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a anunțat că vrea că candidez pentru șefia formațiunii. Partidul va modifica în aceeași zi și statutul pentru ca alegerea celor trei funcții de conducere să fie făcută prin delegați.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel