Revoltător. Român, mort de două luni în străinătate. Presa internațională: Consulatul nu i-a informat familia din România

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Mihai Bartha a fost găsit mort după ce ar fi sărit de pe un zgârie nori din Mumbai. Presa indiană scrie că autoritățile de la Mumbai fac presiuni asupra consulatului României, care însă nici până astăzi nu i-ar fi informat familia despre deces. 

Iată ce relatează presa indiană:

Au trecut peste două luni de când Mihai Bartha, un cetățean român de 35 de ani, a fost găsit mort după ce ar fi sărit de pe o clădire aflată în sudul orașului Mumbai, dar familia lui încă nu știe acest lucru. Începând cu data de 8 iunie, poliția a cerut consulatului român să informeze familia lui Bartha despre moartea sa, dar nimeni nu i-a revendicat corpul. 

Ce s-a întâmplat cu clujeanul Bartha 

În urma unei anchete, poliția a aflat că Bartha, un nativ din Cluj-Napoca, a aterizat în Mumbai pe 6 mai și și-a pierdut toate bunurile imediat după ce a plecat spre orașul Goa. "Nu știm dacă bagajele sale au fost furate sau le-a pierdut. Tot ce știm este că a ajuns într-o gară din Goa, unde a cerut operatorilor de transport să-i permită să călătorească la Mumbai pentru o sumă foarte mică", a spus un ofițer. "Unul dintre operatorii de turism i-a plătit biletul și nu numai că i-a oferit un bilet gratuit, dar i-a oferit și de mâncare. 

"Autoritățile indiene l-au identificat pe decedat drept Mihai Bartha", a declarat Rashmi Jadhav, inspector principal al secției de poliție Cuffe Parade. Poliția și guvernul indian au trimis PATRU NOTIFICĂRI consulatului, dar singurul răspuns pe care l-au primit a fost să se facă un test ADN decedatului. Autoritățile au inițiat procesul de extragere a ADN-ului.

"Corpul se află la morga spitalului JJ de 75 de zile. Corespondența guvernului Indiei a "trezit" consulatul român", a spus un ofițer superior.

Presa indiană relatează că jurnaliștii au încercat să contacteze consulatul român, însă nimeni nu a fost disponibil pentru comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel