REVOLTĂ într-o închisoare, soldată cu nouă morţi şi 20 de răniţi. Mai mulţi poliţişti, în "stare critică"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Nouă deţinuţi au fost ucişi şi alţi aproximativ 20 răniţi într-o revoltă izbucnită luni într-o închisoare din Ecuador, a anunţat administraţia penitenciarului, citată marţi de France Presse.

Şase poliţişti au fost de asemenea răniţi în aceste ciocniri produse la un centru de reeducare pentru băieţi din oraşul de coastă Guayaquil (sud-vest).

Mai mulţi poliţişti se află în "stare critică", a declarat pe Twitter comandantul general al poliţiei Patricio Carrillo.

"Războiul dintre bande (în interiorul închisorilor) necesită o revizuire a gestionării închisorilor şi a proceselor interne", subliniază administraţia închisorii într-un comunicat.

Aceasta atribuie revolta faptului că "există grupuri de infractori în interiorul şi în afara închisorilor care vor să destabilizeze munca" administraţiei.

În cele 50 de închisori ale ţării sunt aproximativ 38.000 de deţinuţi, o supraaglomerare de 30%. Confruntat cu pandemia de COVID-19, Ecuadorul a decis să aplice sancţiuni alternative pentru infracţiuni minore, reuşind să reducă supraaglomerarea, care a ajuns la 42% înaintea crizei sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel