REVOLTĂ în Spania. "Ne-am săturat de cerşetorii ROMÂNI"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Comercianţii din orașul spaniol Palma de Mallorca se plâng de grupurile de cerşetori "indigeni de naționalitate română" care le strică afacerile şi îi fac pe clienţi să evite zona.

Cerșetorii români sunt din ce în ce mai greu tolerați de comercianții din Spania, aceștia susținând că afacerile le sunt afectate.

"Indiferent cât îi rugăm să plece, în fiecare zi dau buzna în terase şi în magazine şi se ţin după clienţi până îi conving să le dea bani, numai ca să-i lase în pace", a declarat unul dintre comercianţii din cartierul Blanquerna al orașului Palma de Mallorca, relatează ultimahora.es. Acesta a preferat să îşi păstreze anonimatul ca să nu se răzbune cineva pe afacerea sa.

(w670)

Potrivit aceleiaşi surse, sunt două fete şi un cuplu mai în vârstă care fac parte din grupuri organizate.

"Nu intră de obicei în interiorul localurilor, pentru că ştiu că nu sunt lăsaţi. Dar stau cu afişe în mână pe terase sau la geamuri şi ţintesc cu privirea clienţii, care se simt incofortabil", a mai spus comerciantul care susţine că a stat de vorbă şi cu alţi afacerişti din zonă, care se plâng de aceeaşi problemă.

De câte ori îi roagă să plece, cerşetorii încep să ţipe şi să arunce tot felul de ameninţări la adresa lor.


"Poliţia nu mai patrulează pe aici"


Comercianţii spun că poliţia nu a mai trecut de mult timp prin zonă. A fost cândva o secţie de poliţie locală pe stradă, dar s-a desfiinţat. Atunci când sună totuşi la numărul de urgenţă să reclame comportamentul cerşetorilor, autorităţile le recomandă comercianţilor să facă o reclamaţie în scris şi să aştepte până când situaţia va fi analizată de departamentul de calitate din consorţiu.

"Nici măcar nu știm dacă Consiliul Local este conștient de faptul că această problemă există. Ne simțim abandonaţi și nesupravegheaţi. Pare că poziția Consistoriului Palma este de a merge împotriva patronilor de restaurante", se tem afaceriştii din zona Blanquerna.

(w670)

sursa foto: ultimahora.es

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel