Revoltă în rândul prostituatelor din Spania: Guvernul închide bordelurile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ministrul spaniol al egalităţii, Irene Montero, a cerut vineri guvernelor regionale din Spania să închidă bordelurile pentru a preveni apariţia unor noi focare de COVID-19, la o săptămână după ce executivul spaniol a închis majoritatea localurilor nocturne şi a impus mai multe alte restricţii în urma creşterii din nou a cazurilor de contagiere, relatează Reuters.

Irene Montero a declarat vineri la postul de radio RNE că le-a solicitat printr-o scrisoare ''regiunilor să acţioneze specific asupra locurilor unde se exercită prostituţia, precum bordelurile''.

În Spania bordelurile se află într-o zonă gri din punct de vedere legal, ceea ce face dificilă reglementarea activităţii lor. Prostituţia este tolerată în această ţară şi numeroase bordeluri sunt întâlnite în hoteluri şi alte locaţii. Potrivit Irenei Montero, regulile pentru cluburile de noapte trebuie aplicate şi bordelurilor, în timp ce ministerul ei lucrează la o reglementare privind protejarea faţă de exploatarea sexuală.

Dar ea nu a precizat dacă are în vedere o interzicere explicită a prostituţiei sau o reglementare a acestei activităţi astfel încât lucrătoarele sexuale să beneficieze de protecţie legală. Spania se confruntă cu o intensificare a epidemiei de COVID-19, înregistrând cele mai multe noi cazuri zilnice de infectare în rândul statelor UE.

Localurile de noapte şi petrecerile se află la originea mai multor focare de contagiere apărute după ridicarea la sfârşitul lunii iunie a măsurilor stricte de izolare instituite în primăvară. Potrivit Irenei Montero, cel puţin unul dintre aceste focare a fost generat de prostituţie, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel