RETICENȚE la adresa Rovanei Plumb: Eurodeputat spaniol - „Avem ÎNDOIELI cu privire la candidatul transporturilor“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Dosarul de corupție de care este legat numele Rovanei Plumb, propunerea pentru Transporturi din Comisia Europeană, îi face reticenți pe unii europarlamentari cu privire la numirea sa. Cu toate acesta, Renew Europe i-a acordat voturl de încredere.

Grupul eurodeputaților spanioli din Parlamentul european au reticențe privind acordarea votului de încredere unora dintre comisarii europeni propuși de Ursula von der Leyn. Printre aceștia se află propunerea pentru portofoliul Justiției - Didier Reynders (Belgia), dar și cea pentru Transporturi, care i-ar reveni Rovanei Plumb.

„Vom vota comisarul Justiției doar dacă se angajează să reformeze euro-ordinea", a spus recent Albert Rivera solemn la tribuna Congresului Deputaților. Marți, de exemplu, eurodeputatul José Ramón Bauzá a pus la îndoială un alt comisar european ales,  Rovana Plumb, când Renew Europe încă nu deliberase cu privire la adecvarea sau nu a viitorului comisar european al Transporturilor. „Avem îndoieli cu privire la candidatul socialist pentru comisariatul transporturilor", a spus Bauzá. „Le-am promis alegătorilor noștri că venim să reînoim Europa și că ar trebui să aspirăm să avem un colegiu de comisari cu persoane calificate, fără suspiciuni. Candidatul Plumb ar fi fost implicat în unele cazuri de corupție în România, cazuri care, din cauza imunității parlamentare, nu au putut fi cercetate de justiție", a adăugat Bauza.

„Integritatea și meritocrația ar trebui să ne ghideze nu doar pe noi, în acțiunile noastre, ci și pe aceia care au onoarea să conducă instituțiile europene. Rovana Plumb, așa cum se vehiculează, a fost implicată în mai multe cazuri de corupție din România și doar datorită imunității parlamentare nu a putut fi subiectul unei anchete judiciare. Noi sperăm că în fața Parlamentului European, candidatul român va clarifica toate suspiciunile de corupție”, a transmis, marți, Jose Ramon Bauza, care a precizat că grupul politic Renew Europe vrea să reînnoiască Europa, după cum o sugerează chiar denumirea, motiv pentru care își dorește ca toți comisarii să fie calificați în domeniile pentru care au fost propuși.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel