Restricții de Sărbători în Europa. Franţa şi Marea Britanie au optat pentru „salvarea” Crăciunului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
multime_masti_protectie
multime_masti_protectie

Autorităţile din mai multe ţări trebuie să facă o alegere dificilă pentru populaţie ţinând cont de faptul că festivităţile de la sfârşit de an accelerează propagarea Covid-19.

În Franţa şi în Marea Britanie guvernele au optat pentru “salvarea” Crăciunului, dar pentru stricteţe de Revelion.

În Grecia bisericile vor fi deschise în zilele de Crăciun și Bobotează. Însă de duminică și până pe 7 ianuarie intră în vigoare carantina pe timp de noapte. Inclusiv, în ajunul Anului nou.

 

Francezii vor putea circula liber de Ajunul Crăciunului

 

Francezii vor putea circula liber de Ajunul Crăciunului, fără restricţii şi declaraţie de deplasare. Nicio derogare, în schimb, de Revelion, când va fi aplicată carantina nocturnă - a anunţat premierul Jean Castex. Iar ministrul de interne a avertizat că 100.000 de jandarmi şi poliţişti vor fi mobilizaţi în noaptea de 31 decembrie.

„Contrar planurilor iniţiale, carantina va fi menţinută în noaptea de Revelion, pe 31 decembrie. Revelionul este un moment tradiţional de sărbătoare, ne place tuturor, dar conţine toate elementele unei potenţiale relansări a pandemiei”, a precizat Jean Castex, premierul Franței.

Interdicţia ieşirii pe timp de noapte, de la ora 20 până la 6 dimineaţa, intră în vigoare începând din 15 decembrie, în zonele metropolitane.

Numărul noilor infectări cu coronavirus a mai scăzut în Franţa, dar obiectivul de 5.000 de cazuri pe zi, fixat de preşedintele Macron este departe, relatează Știrile PRO TV. Ieri au fost raportate peste 13.700 de teste pozitive, în 24 de ore.

Restricţiile pe care francezii le numesc “confinement” vor fi relaxate, de la 15 decembrie, însă mai puţin decât era prevăzut. Deplasările vor fi autorizate peste tot în Franţa, fără să mai existe obligativitatea unei declaraţii. Dar muzeele, teatrele şi cinematografele vor rămâne închise - cel puţin până pe 7 ianuarie.

 

Hancock a anunţat un plan de testare în masă a elevilor

 

Londra are cea mai ridicată rată de infectare cu coronavirus din Anglia. Ministrul sănătăţii Matt Hancock a anunţat un plan de testare în masă a elevilor.

„Este îngrijorătoarea mai ales creşterea numărului cazurilor de infectare în Londra, Kent şi Essex. De departe, cea mai rapidă creştere este în rândul copiilor din ciclul şcolar secundar, grupul de vârstă între 11 şi 18 ani”, spune Matt Hancock.

 

Situaţia este îngrijorătoare şi în Cehia

 

Situaţia este îngrijorătoare şi în Cehia. În 24 de ore, au fost raportate peste 6.400 de teste pozitive, un salt de aproape 1.800 faţă de media zilnică a săptămânii trecute.

Starea de urgenţă a fost extinsă până pe 23 decembrie. Iar guvernul a decis reinstituirea unor restricţii la doar o săptămână după ce le relaxase. De exemplu restaurantele se închid cu două ore mai devreme, la ora opt seara.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel