Restricții de circulație pe Autostrada Soarelui: Șoferii sunt sfătuiți să folosească rute alternative

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Restricții de circulație pe Autostrada Soarelui: Șoferii sunt sfătuiți să folosească rute alternative
Restricții de circulație pe Autostrada Soarelui: Șoferii sunt sfătuiți să folosească rute alternative

Circulația pe Autostrada Soarelui este restricționată, iar șoferii sunt sfătuiți să folosească rute alternative pentru a evita aglomerația și întârzierile.

Restricțiile vizează a doua bandă a fiecărui sens de mers pe tronsonul kilometric 12+300 de metri – 12+500 de metri și sunt valabile până joi.

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că circulația rutieră este deviată pe banda numărul 1, în zona menționată, pentru a permite efectuarea lucrărilor la parapetul median în apropierea intersectării cu autostrada A0 Sud.

În acest context, se recomandă șoferilor să utilizeze rute alternative pentru a evita blocajele și timpii îndelungați de așteptare. Una dintre aceste rute alternative este DN 3 Fundulea – Brănești – București, cu posibilitatea de a părăsi autostrada prin nodurile rutiere Fundulea, Brănești sau Cernica.

Pentru a asigura fluidizarea traficului, echipaje rutiere vor acționa în zonele afectate de restricții. Conducătorii auto sunt sfătuiți să nu ocupe banda de urgență în mod nejustificat, să acorde prioritate la pătrunderea pe autostradă din zonele de servicii, să păstreze distanța în mers și să activeze luminile de avarie în cazul în care se formează coloane, pentru a avertiza șoferii care vin din spate să frâneze în timp util.

"Pentru a evita aglomerarea și timpul îndelungat de așteptare la întoarcerea către Capitală, recomandăm șoferilor să aleagă ca rută alternativă DN 3 Fundulea – Brănești – București, cu posibilitatea de părăsire a autostrăzii prin nodurile rutiere Fundulea, Brănești sau Cernica. În zonele lucrărilor vor acționa echipaje rutiere pentru fluidizarea traficului, sfătuind conducătorii auto să nu ruleze sau să oprească pe banda de urgență în mod nejustificat, să acorde prioritate la pătrunderea pe autostradă din zona spațiilor de servicii, să mărească distanța în mers, iar în cazul în care încheie coloanele, să pună în funcțiune luminile de avarie, pentru a-ți atenționa pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp", potrivit comunicatului de presă.

Aceste măsuri sunt luate pentru a asigura siguranța în trafic și pentru a minimiza disconfortul generat de lucrările de reparații și întreținere efectuate pe Autostrada Soarelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel