Restaurantele din Austria și Germania încep să taxeze clienții care nu își termină toată mâncarea din farfurie

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

În anumite restaurante din Austria și Germania ești taxat pentru ce nu consumi. 

Un restaurant chinezesc din Viena și-a impus o politică neobișnuită, reflectând un trend din industria ospitalității. În plus față de prețul normal al meniului, clienții trebuie să fie conștienți de posibilele taxe suplimentare. Un exemplu notabil este restaurantul din districtul Floridsdorf, care aplică o politică asemănătoare unei companii aeriene low-cost. Această abordare adaugă un euro la nota de plată pentru cei care nu comandă o băutură, iar pentru fiecare farfurie neterminată, se impune o taxă suplimentară de doi euro. 

Și în Germania au început să aplice aceste reguli

 

Taxele adiționale sunt clar menționate în meniu, oferind clienților transparență în legătură cu costurile suplimentare. Unul dintre clienții nemulțumiți s-a plâns publicației „Heute” că nu a fost informat despre aceste taxe înainte de a începe să servească masa. Reprezentanții restaurantului își apără politica, argumentând că reducerea risipei de alimente este o preocupare majoră pentru ei. Ei consideră că impunerea taxelor pentru mâncarea neconsumată îi determină pe clienți să fie mai conștienți de cantitatea de alimente pe care o iau și să nu risipească, scrie Bild.

Această abordare nu este neobișnuită în Germania, unde unele restaurante aplică aceleași reguli de taxare suplimentară pentru resturi alimentare sau lipsa comenzilor de băuturi. Conform estimărilor Ministerului Federal al Alimentației și Agriculturii din Germania, aproximativ unsprezece milioane de tone de alimente sunt aruncate anual, cu 1,9 milioane de tone provenind de la restaurante și cantine. În fața acestei realități, unele restaurante adoptă strategii alternative, precum porții mai mici sau pachete de mâncare pentru a reduce risipa și a promova un comportament responsabil în rândul clienților.

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel