Republica Moldova expulzează un diplomat al Rusiei după atacul cu rachete de luni dimineață

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un reprezentant al ambasadei Rusiei la Chişinău a fost declarat persona non grata şi va trebui să părăsească teritoriul republicii, a anunţat luni, într-un comunicat, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE), după ce în dimineaţa zilei de luni o rachetă rusească a căzut în apropiere de un sat din nordul republicii.

Decizia MAEIE a fost comunicată în după-amiaza zilei de 31 octombrie ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vaşneţov, în timpul convocării acestuia la sediul ministerului.

MAEIE a subliniat în faţa ambasadorului rus că atacurile cu rachete asupra Ucrainei escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetăţenii Republicii Moldova resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului.

A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv ameninţări tot mai mari pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, se mai arată în comunicatul MAEIE.

 

O rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localităţii Naslavcea din Republica Moldova



Luni dimineaţă, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localităţii Naslavcea din Republica Moldova, aflată la graniţa cu Ucraina. Nu au fost raportate victime, dar mai multe geamuri ale unor locuinţe din Naslavcea au fost sparte, se arată într-un comunicat al MAI din Republica Moldova.

Autorităţile ucrainene au informat că luni dimineaţă a avut loc un atac rusesc cu drone asupra barajului Dnestrovsc 1, de pe teritoriul Ucrainei, la o distanţă de 10 km de barajul Naslavcea.

Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean. Autorităţile ucrainene au anunţat că nu există pericol de inundaţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel