Republica Centrafricană: Legionar român, arestat alături de alți colegi

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Republica Centrafricană: Legionari de la Minusca arestați, potrivit primelor cercetări ar fi vorba și de un român
Republica Centrafricană: Legionari de la Minusca arestați, potrivit primelor cercetări ar fi vorba și de un român

Printre cei patru bărbați din Minusca arestați luni pe aeroportul din Bangui de către jandarmeria centrafricană se află și un cetățean român.

Înalta Curte din Bangui a anunțat ieri după-amiază deschiderea unei anchete preliminare în cazul soldaților din Minusca arestați pe aeroport, cu puțin timp înainte de aterizarea zborului președintelui Touadera. Presa locală a relatat că ancheta privind acești patru "suspecți" a fost încredințată secției de cercetare și anchetă a jandarmeriei (SRI).

"Primele elemente ale anchetei au relevat că cei patru soldați ar fi legionari de naționalitate franceză, italiană, bulgară și română, care pretind a fi elemente ale Minusca. Cu toate acestea, în mod curios, în loc să folosească un vehicul ONU aparținând Minusca, ei au ales să folosească un vehicul nemarcat "Toyota V8 model blindat cu geamuri fumurii", pe care l-ar fi închiriat", s-a transmis în nota difuzată de Înalta Curte Centrafricană.

 

Suspecții aveau în posesia lor mai multe arme periculoase

 

În timpul percheziției suspecților și a vehiculului, au fost găsite "patru pistoale automate cu 10 încărcătoare, trei Hk 416 cu 15 încărcătoare, o mitralieră cu patru cartușe, grenade" și alte materiale militare.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Stéphane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general al Națiunilor Unite, a declarat că soldații arestați la Bangui "poartă cărți de identitate ale Națiunilor Unite", motiv pentru care autoritățile centrafricane sunt obligate să aibă o transparență maximă și să respecte regulile.

În plus, "comandantul forței" Minusca și adjunctul trimisului ONU în Republica Centrafricană "au fost primiți de președinte" cu care au discutat tocmai despre acest dosar. Luni, Minusca a declarat că "regretă acest incident", condamnând "exploatarea lui pe rețelele de socializare".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel