Regiunea italiană Catania, lovită de două cutremure consecutive

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cutremur cu magnitudinea 5,5 în Muntenegru, la granița cu Bosnia. S-a simțit și în Italia
Cutremur cu magnitudinea 5,5 în Muntenegru, la granița cu Bosnia. S-a simțit și în Italia

Două cutremure de magnitudine 3 și 3,4 în Crotone, regiunea italiană Catania, la distanță de câteva minute unul de altul. Nu s-au înregistrat pagube materiale sau umane.

Două cutremure, apropiate unul de celălalt, primul de magnitudine 3 la ora locală 16.33 și al doilea de 3,4 la ora 16.35, au fost resimțite astăzi la Crotone.

Cutremurul a fost resimțit clar de populație, dar nu a provocat pagube sau răniți. Anterior, la ora 15.17, în aceeași provincie, în zona Isola di Capo Rizzuto, a fost înregistrat un cutremur de magnitudine mai ușoară, de 2,4 grade.

Regiunea italiană Catania, lovită de două cutremure consecutive



Cele două cutremure au fost localizate de instrumentele Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie la o adâncime de 25 de kilometri și 30 de kilometri.

A fost multă teamă, dar nu s-au înregistrat pagube în zona de coastă din Crotone, unde epicentrul unui cutremur a lovit astăzi teritoriul calabrez. La scurt timp după ora 16.30, două cutremure au fost resimțite distinct de populație. Primul, cu o magnitudine de 3,0, a avut loc la ora 16.29, cu epicentrul în contrada Vrica, între districtul Tufolo și coastă. Cutremurul a fost înregistrat la o adâncime de 25 de kilometri. Mai puternic a fost cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea de 3,4, la o adâncime de 30 de kilometri, cu epicentrul nu departe de primul eveniment, mai la nord, în apropierea așa-numitului "drum al mării". Cele două cutremure au fost localizate de instrumentele Institutului Național de Geofizică.

Cutremure resimțite puternic, dar fără pagube

 

Cutremurele au fost resimțite mai ales în cartierele dens populate Farina și Tufolo, dar, după cum s-a menționat deja, nu au fost raportate până în prezent pagube materiale sau personale. Cu o oră mai devreme, un alt cutremur cu magnitudinea 2,4 a fost înregistrat în zona dintre Isola Capo Rizzuto și Crotone. Cutremurul a fost înregistrat de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie la 6 kilometri nord-est de Isola Capo Rizzuto, la o adâncime de 6 chillometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel