Regina Elisabeta a anunțat cine va fi viitoarea regină a Marii Britanii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Regina Elisabeta a II-a a declarat că doreşte ca ducesa de Cornwall, Camilla, să fie cunoscută sub numele de regina consoartă atunci când prinţul Charles va deveni rege.

Anunţul reginei deschide calea pentru ca, în viitor, ducesa de Cornwall să fie cunoscută ca regina Camilla. Un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că Prinţul de Wales şi Ducesa de Cornwall au fost "emoţionaţi şi onoraţi", scrie BBC.

Mesajul reginei, care marchează accederea sa la tron în 1952, abordează direct problema nerezolvată a viitorului titlu al ducesei de Cornwall.

„Este dorinţa mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută sub numele de regina consoartă”, a scris regina.

 

Regina devine primul monarh din istoria Marii Britanii care a ajuns la Jubileul de Platină

 

„Regina consoartă” se referă la soţia unui rege domnitor şi aceasta va fi titulatura ducesei de Cornwall atunci când Charles va deveni rege.

Charles şi Camilla erau amândoi divorţaţi atunci când s-au căsătorit în 2005. Charles fusese căsătorit anterior cu prinţesa Diana, dar au divorţat în 1996, cu un an înainte ca aceasta să moară într-un accident de maşină la Paris.

Duminică, regina devine primul monarh din istoria Marii Britanii care a ajuns la Jubileul de Platină, la 70 de ani de domnie.

Se aşteaptă ca această zi să fie una privată, fără apariţii publice. Regina a declarat că este o zi pe care „chiar şi după 70 de ani, mi-o amintesc la fel de bine, pentru moartea tatălui meu, regele George al VI-lea, cât şi pentru începutul domniei mele”, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel