Regele Charles vrea să transforme castelul Balmoral într-un memorial public al Reginei pentru vizitatori

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Regele Charles vrea să transforme castelul Balmoral într-un memorial public al Reginei pentru vizitatori / Foto: Captură video youtube
Regele Charles vrea să transforme castelul Balmoral într-un memorial public al Reginei pentru vizitatori / Foto: Captură video youtube

Regele Charles speră să transforme castelul Balmoral într-un memorial public al Reginei, lăsându-l deschis pentru vizitatori pentru o perioadă mai lungă a anului.

Reședința scoțiană, unde Regina și-a petrecut ultimele zile înainte de a muri pe 8 septembrie, va cuprinde expoziții cu un spațiu permanent pentru a onora moștenirea răposatului monarh.

 

Regele Charles speră să transforme castelul Balmoral într-un memorial public al Reginei

 

De fapt, conform noilor planuri, Regele Carol ar urma chiar să permită membrilor publicului să o viziteze în timp ce el se află acolo, relatează Telegraph.

Deși Charles nu va folosi castelul Balmoral, el speră să facă proprietatea privată - împreună cu alte reședințe regale - mai accesibilă publicului pentru ca acesta să poată reflecta asupra vieții mamei sale. 

Regele preferă Birkhall de pe domeniul pe care l-a moștenit în urma morții bunicii sale. El și regina consoartă Camilla și-au petrecut aici și luna de miere. 

 

Regina și-a petrecut ultima vară la castelul Balmoral - o tradiție anuală a familiei regale în timpul domniei sale

 

Se așteaptă ca membrii familiei regale să continue această tradiție de a se aventura la domeniul Aberdeenshire în timpul verii, moment în care Balmoral se va închide temporar pentru public.

În ultimii ani, frumoasa proprietate - considerată a fi reședința preferată a reginei - a fost deschisă doar din aprilie până în iulie.

Dar va fi deschis publicului din octombrie până în decembrie, fără taxe și fără vizite ghidate la castelul propriu-zis "în semn de respect" față de Majestatea Sa.

Un purtător de cuvânt a declarat: "Vizitatorii vor putea vizita terenurile și grădinile, unde se vor putea bucura de pacea și liniștea acestui loc special și își vor putea prezenta respectul față de Regina Elisabeta a II-a", conform Daily Mail.

 

Regele s-a bucurat anterior să primească vizitatori în casele private

 

Regele s-a bucurat anterior să primească vizitatori în casele private și speră să imite succesul de la Dumfries House, în Scoția, unde este adesea găsit lucrând deasupra ușii din față în timp ce turiștii explorează.

Dumfries - o casă uimitoare din secolul al XVIII-lea amplasată pe 2.000 de acri - este deținută de Fundația Prințului din 2007.

Regele este, de asemenea, cunoscut pentru faptul că petrece mult timp la Highgrove, Gloucestershire, unde, din nou, membrii publicului se pot uita prin grădini în timp ce el se află acolo.

Cu toate acestea, se spune că Camilla este mai puțin atașată de casa din Gloucestershire. Potrivit biografului ei, Penny Junor, ea "nu ar fi tristă să vadă Highgrove dispărând... . Este casa Dianei. Nu este a ei". 

Surse au declarat că 'celebrarea Reginei' va fi unul dintre principiile cheie ale regelui în timp ce caută cea mai bună modalitate de a folosi casele sale private și reședințele regale care i-au aparținut deja și pe care le-a moștenit în urma decesului mamei sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel