Regele Charles conduce ceremonia „Duminica Comemorării” pentru prima dată în calitate de monarh. Omagiul adus înaintașilor săi

Alexandra Curtache / 13 noi 2022, 19:00
Regele Charles conduce ceremonia „Duminica Comemorării” pentru prima dată în calitate de monarh. Omagiul adus înaintașilor săi
Regele Charles conduce ceremonia „Duminica Comemorării” pentru prima dată în calitate de monarh. Omagiul adus înaintașilor săi

Regele Charles a depus o coroană de flori la Cenotaf în onoarea eroilor națiunii pentru prima dată în calitate de monarh britanic.

Regele și-a depus omagiul floral la baza memorialului de pe Whitehall în timpul ceremoniei anuale din Duminica Comemorării, privită de mii de veterani care își purtau medaliile, familii de militari și membri ai publicului.

În ultimii ani, monarhul a îndeplinit acest rol în numele reginei, în calitate de Prinț de Wales, dar, în timp ce primele clopote ale Big Ben au răsunat la ora 11.00 și a început un moment de reculegere timp de două minute, el s-a aflat pentru prima dată în fața Cenotafului în calitate de șef de stat.

O salvă de tun trasă de către King's Troop Royal Horse Artillery de la Horse Guards Parade, aflată în apropiere, a sunat pentru a semnala începutul momentului de reculegere și o altă explozie puternică a marcat sfârșitul acestuia.

 

Big Ben a sunat de 11 ori înainte de momentul de reculegere 

 

Începutul celor două minute de tăcere a fost marcat, de asemenea, de Big Ben, care a sunat de 11 ori, reprezentând o reluare a funcționării complete a marelui ceas recent restaurat din Casele Parlamentului din apropiere.

După ce goarnele de la Royal Marines au cântat ultima portavoce, regele a depus coroana de flori. Designul acesteia a fost un omagiu adus celor folosite de răposata sa mamă și de bunicul său George al VI-lea, având un inel de maci artificiali roșii montați pe frunze negre, cu o panglică în culorile regelui: stacojiu, purpuriu și auriu ale cursei de cai.

 

Sunak a participat la prima sa ceremonie din Duminica comemorării

 

Prim-ministrul Rishi Sunak, liderul laburist, Sir Keir Starmer, alți lideri de partid, membri de rang înalt ai cabinetului, șefi de stat major militar și înalți comisari au adus, de asemenea, un omagiu prin depunerea de coroane de flori.

Într-o declarație, Sunak, care a participat la prima sa ceremonie din Duminica comemorării în calitate de prim-ministru, a declarat că, în timp ce oamenii vor păstra tăcerea, vor "onora memoria bărbaților și femeilor pe care i-am pierdut și vor aduce un omagiu curajoșilor soldați din Ucraina, care continuă lupta pentru libertate".

La ceremonie au participat șapte foști prim-miniștri, inclusiv Liz Truss.

 

Episcopul Londrei a rostit o rugăciune

 

O scurtă slujbă a urmat depunerii principalelor coroane de flori, iar episcopul Londrei, Dame Sarah Mullally, a rostit o rugăciune.

Ea le-a spus celor adunați: "Doamne Atotputernicule, dăruiește-ne, te rugăm, ca noi, cei care onorăm aici memoria celor care au murit în slujba țării lor și a coroanei, să fim atât de inspirați de spiritul dragostei și al tăriei lor încât, uitând toate motivele egoiste și nedemne, să trăim doar pentru gloria ta și în slujba omenirii, prin Isus Hristos, Domnul nostru."

Regele și membrii familiei regale au cântat imnul "O God, Our Help in Ages Past".

 

400 dintre veteranii prezenți la ceremonie au luptat în conflictul din 1982

 

Ceremonia din acest an din Duminica Comemorării a avut loc la cea de-a 40-a aniversare a războiului din Falklands. Printre cei 10.000 de veterani care au mărșăluit în fața Cenotafului s-au numărat 400 care au luptat în conflictul din 1982.

Șeful Statului Major al Apărării, amiralul Sir Tony Radakin, a declarat pentru Sophy Ridge de la Sky că Duminica Comemorării a fost întotdeauna emoționantă, dar mai ales anul acesta. "Cred că anul acesta este deosebit de emoționant, atât din cauza pierderii Majestății Sale, cât și din cauza pierderii unui veteran din al doilea război mondial", a spus el.

"Cred, de asemenea, că este emoționant când avem din nou spectrul războiului în Europa și tot ceea ce implică acest lucru, și o țară care a fost invadată și care luptă pentru libertatea sa.", conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt50
YesMy - smt4.1.0