Regatul Unit. Boris Johnson, despre restricţii: "Dacă va trebui să amânăm puţin lucrurile, nu vom ezita"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni că planul său de ridicare a lockdownului anti-COVID-19 va fi precaut, dar ireversibil, şi va include cele mai apropiate date posibile pentru redeschiderea economiei Regatului Unit, relatează Reuters.

''Trebuie să fim foarte prudenţi şi ce dorim să vedem este un progres care este precaut, dar ireversibil'', a declarat Johnson în faţa presei.

''Dacă din cauza ratei de infectare trebuie să amânăm puţin lucrurile, nu vom ezita să o facem'', a adăugat el.

Johnson, care va prezenta în 22 februarie planul de ridicare a restricţiilor, a spus că ratele de infectare sunt încă prea ridicate şi că numărul deceselor cauzate de COVID-19 este încă ridicat.

El a menţionat că un risc al ridicării totale a restricţiilor în prezent este probabilitatea mai mare de variante şi mutaţii ale virusului în rândul populaţiei. În plus, ar spori riscul răspândirii bolii în rândul persoanelor în vârstă.

''Deşi vaccinurile sunt eficiente şi excelente, evident niciun program de vaccinare nu este 100% eficient, aşa că atunci când există o mare circulaţie şi boala este răspândită, în mod inevitabil vor suferi cei vulnerabili'', a explicat Boris Johnson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel