Recursul compensatoriu, ABROGAT în COMISIE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis marți abrogarea legii privind recursul compensatoriu.

Cu unanimitate de voturi, raport de adoptare a legii pentru respingerea recursului comepnsatoriu. Proiectul de lege intră miercuri la votul plenului Camerei Deputaților.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că abrogarea Legii recursului compensatoriu va avea efecte doar pentru viitor, precizând că nu înseamnă că imediat după abrogare nimeni nu va mai beneficia de prevederile acestei legi.

„Nu era niciun motiv de discuții în contradictoriu. Și eu și premierul am spus că vom susține acest proeict de guvernare. Eu am subliniat reticența mea față de o Ordonanță de Urgență. Eu prefer o Lege votată în Parlament Nu a fost chiar nicio discuție“, a precizat Cătălin Predoiu cu privire la discuțiile care au apărut în presă privind un eventual conflict între Predoiu și premierul Orban.

„Prevederile art. 55¹ din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și aă măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările și completările ulterioare, se aplică persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate, a măsurilor preventive privative de libertate, minorilor care execută măsuri educative în centre de detenție, în centre educative sau în penitenciare, respectiv minorilor care au executat pedepse în penitenciare, potrivit legii nr. 15/1968 privind Codul penal al României, cu modificările și completările ulterioare, și care execută, la data intrării în vigoare a prezentei legi, măsuri educative în centre de detenție, în aplicarea art. 21 din legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 289/2019 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă cuprinsă, între 24 iulie 2012 și data intrării în vigoare a prezentei legi”, arată un amendament adoptat, marți, de comisia juridică a Camerei, propus de grupurile parlamentare ale PNL și USR.

Referitor la subiect, premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că abrogarea Legii recursului compensatoriu va avea efecte doar pentru viitor. Șeful Executivului a precizat că mpsura nu înseamnă că imediat după abrogare nimeni nu va mai beneficia de prevederile acestei legi.

Proiectul, inițiat de 10 deputați PNL în februarie, prevede abrogarea legii recursului compensatoriu. Proiectul a fost respins de Senat, prim for legislativ sesizat, pe 11 iunie.

Deputații vor dezbate în plen acest proiect sub rezerva primirii raportului de la comisia juridică.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz, potrivit MEDIAFAX

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel