Recomandare ŞOCANTĂ din partea unui şef de stat: "Benzina folosită ca dezinfectant pentru măştile de protecţie"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte le-a recomandat concetăţenilor săi să utilizeze benzina ca dezinfectant pentru măştile de protecţie şi a ţinut să precizeze că recomandarea sa nu este o glumă, relatează Reuters.

Săptămâna trecută, liderul filipinez a făcut o remarcă similară în legătură cu utilizarea benzinei în cazul măştilor dacă agenţii de curăţare nu sunt disponibili, afirmaţie despre care purtătorul său de cuvânt a spus că este o glumă şi a reamintit publicului că Duterte spune adesea lucruri în glumă.

"Ce am spus este adevărat", a spus Duterte în timpul unei apariţii televizate. "Du-te pur şi simplu la benzinărie şi pune apoi câteva picături, este dezinfectant", a afirmat el, adăugând: "Nu glumesc. Este adevărat. Voi credeţi că doar glumesc".

Începând cu luna martie purtarea măştii este obligatorie în Filipine, unde au fost confirmate aproape 90.000 de infecţii cu coronavirus şi peste 2.000 de decese. În Filipine a fost raportată vineri cea mai mare creştere zilnică a cazurilor de coronavirus din Asia de Sud-Est pentru a doua zi consecutiv, iar Duterte a prelungit restricţiile pentru a opri răspândirea bolii şi a promis că situaţia va reveni la normal în luna decembrie.

Dar experţi medicali au spus că sfaturile sale de curăţare a măştilor nu sunt recomandate.

"Nu puteţi utiliza benzina ca dezinfectant. Inhalarea acesteia poate face rău şi poate duce la mai multe probleme, precum cele ale căilor respiratorii", a avertizat Jose Santiago, preşedintele Asociaţiei Medicale din Filipine, pentru Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel