REACȚIA parlamentarilor care au VOTAT pentru RECURSUL COMPENSATORIU când privesc fotografiile victimelor: „Mda... Tragic... ce să vă spun?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură video Digi24
Sursa foto: captură video Digi24

La doi ani, după ce 21.000 de deținuți au fost eliberați din închisori înainte de termen prin celebra lege a recursului compensatoriu, Digi24 îi pune față în față pe parlamentarii care au votat cu victimele celor eliberați. Printre cei scoși de după gratii se numără criminali, violatori ori pedofili. Mulți au recidivat și au comis crime cumplite în acest răstimp. O echipa Digi24 le-a arătat deputaţilor fotografii ale victimelor, iar reacţiile au fost dintre cele mai surprinzătoare: de la timide păreri de rău şi vorbe înghiţite, la a da vina pe alţii pentru ceea ce ei au aprobat în Parlament.

Digi24 a mers în Parlament cu fotografiile unor victime asasinate ori terorizate de condamnați periculoși, eliberaţi înainte de vreme din închisoare.

Florin Iordache - deputat PSD, în timp ce priveşte o fotografie cu doi bătrâni de 80 de ani care au fost uciși cu bestialitate în casa lor de un beneficiar al recursului compensatoriu: „Mda... Tragic... ce să vă spun? Ăăăăăăă.... Putea acest criminal să iasă din penitenciar... Sau ați văzut că sunt oameni care au comis crime şi fără recursul comensatoriu... Recursul compensatoriu nu a făcut decât ca niște indivizi să... având în vedere condițiile din închisoari.. să iasă mai devreme..."

175 de deputați au votat, fără să se gândească la consecințe, legea care a eliberat din închisori 21.000 de deținuți, în doi ani.

Digi24 i-a întrebat pe cei mai cunoscuți dintre ei dacă au vreo remușcare când află că doi soți de peste 80 de ani au fost uciși cu bestialitate, în locuința lor, de un criminal care ar fi trebuit să fie în pușcărie atunci când a atacat.

Reporter: Știți de ce v-am arată poza lor? Pentru că fiica lor a trimis o scrisoare către parlamentari în care spune că îi consideră la fel de vinovați ca pe cel care i-a omorât. Cum îi răspundeți?

Cătălin Rădulescu - deputat PSD: V-am spus, eu sunt de acord că aceste personaje să nu iasă din pușcărie, că trebuie modificată această lege... Deci trebuie să o modificăm, sunt de acord cu ce zice fiica acestor bătrâni, dar trebuie să înțeleagă că o lege trebuie modificată.. nu poţi să modifici în defavoarea comunității europene din care facem parte. Dacă comunitatea ne spune într-un fel ce facem? Atunci hai să ieșim, ieșim din comunitatea europeană... eu sunt foarte dispus!"

Și deputata Olguța Vasilescu a votat legea care îi ajută pe deținuți să iasă din închisori mai repede, dacă stau în celule aglomerate și mizere. A privit și ei fotografiile victimelor.

Olguța Vasilescu - deputat PSD: Da... îmi pare foarte rău... Legea se discută în Parlament acum.

Reporter: Credeți că ar trebui modificată?

Olguța Vasilescu: Absolut că ar trebui modificată, pentru infracțiunile de violență.

Reporter: A fost o greșeală această Lege.

Olguța Vasilescu: A fost o greșeală a doamnei Prună, de ce n-o întrebați pe ea, ca ea a făcut acest recurs.

Reporter: Dar legea a fost mult modificată, știți asta, nu?

Olguța Vasilescu: Nu, n-a fost modificată deloc.

Raluca Prună, ministrul Justiției în guvernul Cioloș, își asumă proiectul de lege, dar spune că nu a fost gândit în sprijinul infractorilor.

Raluca Prună, iniţiatorul proiectului de lege: „Trebuie să fii sărac cu duhul să fii în Parlament şi să spui, domle, e de vină O tehnocrată, Toate propunerile de distrugere a acestei legi sunt făcute de PSD ALDE şi UDMR".

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel