Răzvan Ștefănescu: N-am plecat de plăcere din țara mea. Vreau o viață decentă pentru familia mea

Narcis Popa |
Data publicării:

Răzvan Ștefănescu, românul care a venit din Suedia cu celebrele plăcuțe cu mesaj împotriva PSD, a transmis un mesaj de suflet românilor din Diaspora. 

"Ma numesc Razvan Stefanescu si sunt un roman cinstit care am ajuns in Suedia ca sa pot asigura o viata decenta familiei mele, celor ramasi acasa si un viitor sigur copilului meu.

N-am plecat de placere, dimpotriva, am ramas legat de ceea ce se intampla acasa, ...alor mei, si am inteles ca si daca m-as duce la capatul pamantului, situatia din Romania imi va influenta viata, atat in ochii strainilor cat si in mintea si sufletul meu.

Am reusit, aici in Suedia, sa-mi gasesc un drum si, din punct de vedere material, sa ma pot declara multumit, dar necazurile care m-au adus printre straini si prabusirea lenta, dar cumplita, a lumii in care m-am nascut ma amaraste si ma ingrijoreaza profund.

Am ajuns la concluzia ca trebuie sa fac ceva !!! Am inceput cu "placutele suedeze" dar boala de-acasa este grava, greu de vindecat, si am decis sa ma implic prin toate mijloacele...Este greu pentru un singur om sa puna umarul pentru vindecarea unui neam intreg, dar contributia fiecaruia dintre noi , mai mare sau mai mica conteaza, se insumeaza, si, in final, schimba lucrurile.
Cea mai mare nenorocire, pentru care suferim toti, este exodul la munca al romanilor.
Practic, tara s-a depopulat masiv, mare parte din forta de munca "in putere" a plecat si pleaca an de an. Aceasta situatie face nefericiti si pe cei care pleaca si pe cei care raman.

Pe de alta parte, imaginea tarii in ochii intregii lumi devine tot mai respingatoare, imaginea unui popor care fuge disperat din tara lui fara vreun razboi nimicitor sau o catastrofa naturala.
De fapt, regimul postcomunist, de la Iliescu pana la Dragnea, a fost mai rau decat orice conflagratie sau cataclism. Din acest motiv, scopul principal pe care am decis sa-l urmaresc este: INTOARCEREA ROMANILOR.
Orice forta politica decenta ar trebui sa considere acesta, scopul suprem, dar in mod ciudat politicienii de acasa trateaza subiectul relaxat, ca un efect oarecare a unei situatii de moment.

Nu este asa !!!
Intoarcerea romanilor inseamna refacerea statului de drept, a atmosferei de dreptate si corectitudine, eliminarea spagii ca principal mod de rezolvare a problemelor, pedepsirea cum se cuvine a furtului de toate felurile si asezarea corecta a scarii valorilor umane.
Numai o asemenea societate poate relansa un mecanism economic natural, o piata cu adevatat libera si, in final, increderea celor plecati in sansa revenirii acasa.Dar mai exista si un alt aspect, la fel de important: eliminarea tuturor discriminarilor si inechitatilor la care sunt supusi romanii goniti de-acasa in toata lumea si nesustinuti de nimeni.

Am vazut si vad aceste lucruri si cred ca adevarul trebuie spus raspicat atat in tara cat si afara pentru ca lucrurile sa intre in normal.
Pentru asta vreau sa patrund in viata politica si sa cer hotarat schimbarea starii actuale.
Urmaresc ca noi, toti romanii, sa ridicam ochii din pamant, sa incetam sa mai vorbim nedrept cu jena de locul unde am invatat sa facem primii pasi," este mesajul lui Răzvan Ștefănescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel